Hó reggelt!

Végre itt a péntek! Évszázadokon át szerencsétlen napnak számított, mert Jézust pont pénteken tették fel a keresztre. Mostanra az emberek többségének csak az utolsó munkanap a héten, és ezért egyáltalán nem szerencsétlen. Sára és Márta napja van, valamint a konzervdoboz emléknapja. De azt tényleg nagyon kevesen tartják számon.

Csapadéktömb érkezik a kettes vágányra! A meteorológusok nyelvén ez egy csomó jó vastag felhőt jelent, amelyekből előbb eső, aztán várhatóan hó fog esni. Lesz hozzá egy kis vihar is, elvégre tél van. Vigyázz az úton, csúszhat. És ne feledd a süsüt, vagyis a sapkát! Vagy legalább hajtsd fel a gulugát, ami Székelyudvarhelyen a kapucni neve volt valaha. Máshol hütyünek hívták ugyanezt.

Ma írunk arról, mi jön még a mozikba idén. Itt egy kicsit álljunk meg örülni, hogy Heltai Jenő magyar író kitalálta nekünk a mozi szót, és nem kell azt mondanunk, hogy: mozgófényképszínház. Lesz még szó kecskékről, rejtélyekről, és persze minden fontos és izgalmas hírről, ami érdekelhet. Jó havazást!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!