Az Európai Parlament odacsapott, Zeusz hazatért. Híradó

Megszavazták csütörtökön az Európai Parlament képviselői, hogy keményebben kell fellépni a magyar kormány ellen. A képviselők úgy látják, hogy a magyar kormány veszélyezteti az uniós értékeket és intézményeket, és elítélték Orbán Viktort, amiért akadályozza az Ukrajnának szánt pénzügyi segélyt. Szeretnék továbbá elérni, hogy megindítsák a hetes cikk szerinti eljárásnak azt a részét, amely felfüggesztené a magyar kormány szavazati jogát a tanácsban. Bővebben a témáról itt olvashatsz. (24.hu)

Négyezernél is több hívás érkezett tegnap a mentőkhöz az ónos eső miatt. A csúszós utakon sokan elestek, ők többnyire kar-, láb- és fejsérüléseket szenvedtek. Nőtt a közlekedési balesetek száma is, a budapesti IX. kerületben egy busz nyolc parkoló autót zúzott le, mert hiába fékezett, nem tudott megállni. És képzeld, ez pont a Fék utcában történt! Budapesten a jeges utak miatt több busz kerülővel, vagy egyáltalán nem közlekedett. (atv.hu)

Megváltozik számos budapesti busz, villamos és troli menetrendje. Péntekenként 40, hétfőnként 16 járat ritkul, azaz a mostanihoz képest fél-másfél perccel többet kell várni a következő járatra. Ezt az üzemeltető BKK azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány után, az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkakezdés általános elterjedésével átalakultak az utazási szokások, ezért kevesebb utas van ezen a két napon reggelente, mint 2019-ben volt. (444.hu)

Fotó: Nan Palmero / Flickr

Több mint tíz év kényszermunkára ítéltek két tizenéves kamaszt Észak-Koreában egy most kiszivárgott felvétel szerint. A 12 és 16 éves gyerekek „bűne” azt volt, hogy dél-koreai tévésorozatot néztek. Észak-Korea a világ legszigorúbb diktatúrája, ahol be van tiltva minden, ami Dél-Koreából származik. Sőt, 2020 óta egyenesen halálbüntetés jár azért, ha valaki bármilyen dél-koreai terméket birtokol vagy terjeszt. (telex.hu)

Fennakadt a vámon Arnold Schwarzenegger egy német repülőtéren. A filmsztárt néhány órára őrizetbe is vették Münchenben, mert elfelejtett bejelenteni egy 22 ezer eurós (kb. 7 millió forint értékű) órát. A vámosok végül 35 ezer eurós bírság megfizetése után engedték tovább Schwarzeneggert, aki az órát nem is vihette magával. A színész ellen adóelkerülés gyanújával nyomozás is indult, ugyanis azért, hogy az órát eladhassa az unióban, vámot kell fizetni. A színész felháborítónak találja az esetet. A luxusórát, amit kimondottan Schwarzeneggernek terveztek, egyébként ma akarták elárverezni, egy klímavédelmi adománygyűjtő vacsorán. (hvg.hu)

Két és fél év után hazakerült családjához Zeusz, az elveszett kutya. A kutyát költözéskor veszítette el a családja, azóta folyamatosan keresték. A gazdi a szíve mélyén mindig érezte, hogy valahol megvan a kutyájuk. Zeusz a család gyerekeivel nőtt fel, a család teljes jogú tagja volt azóta, hogy kölyökkorában befogadták. Zeusz kóbor kiskutya volt, a gyerekek óvodájánál találták. Az elmúlt két és fél évben Zeuszt valószínűleg befogadta valaki, mert viszonylag jó állapotban került néhány napja a Tiszakécskei Ebrendészeti Telepre. Itt találták meg az eredeti gazdit, akihez végül épségben visszakerült a kutya. A találkozás két és fél év után igen megható volt, a kutya hamar felismerte eredeti családját. A találkozásról készült videó itt nézhető meg. (24.hu)

Zeusz az ebrendészeti telepen, napokkal a hazajutása előtt. Fotó: Facebook

 

Kiemelt kép: euractive.com

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Egy fiaskótól még nem történik tragédia!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.