Hull a pelyhes!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hull a hó és hózik! Igazi tél van, ahogy lennie kellene általában ilyenkor. A Dunántúlon legalább bokáig ér a hó, és megy Kelet felé, erős szelekkel együtt. Erdélyben azt mondják az ilyen szeles-havas időre: zürmöl odakint. Persze ott a havasokban nem ilyen szelíd zürmök vannak, hanem olyanok, hogy reggel lapáttal kiásod magad a házból, ha tudod, és ha nincs a közelben a medve. Délutánra már csak furcinázni fog: havas eső várható. Mindenesetre hideg lesz.

Nem a hó és nem is a meleg miatt mondja százból kilencvennégy fiatal, hogy külföldön is  el tudja képzelni a jövőjét. Csak a maradék hat akar mindenképp itt maradni. Pedig mind a száz megtanulta a Szózatból, hogy „áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell.” Csakhogy nem ért ezzel egyet, hanem úgy gondolja, hogy ha veri, akkor ő keres olyan helyet, ahol nem veri annyira. Szokás szerint kettőkor jövünk a részletekkel, előtte meg utána minden egyébbel, ami fontos.

Ambrus és Ambrózia napja van, mindkettő azt jelenti, hogy halhatatlan. Tehát ezek a nevek eleve hazugságok sajnos, hacsak nem tárgyaknak adják. De azoknak nem szokták. 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!