Itt járt Robert Fico, metáltól zengett egy szálloda – hírek kedden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Robert Fico szlovák kormányfőt fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban kedden. Találkozójukat követően sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták, a két ország kormányának politikája 99 százalékban egy irányba mutat. Például mindkét országnak fontos a szuverenitás (a nemzeti önállóság), nem örülnek a „brüsszeli szuperállami kezdeményezéseknek”, és az illegális migrációról is hasonló a véleményük. Fico olyannyira egyetért Orbán törekvéseivel, hogy megígérte: soha nem fogja engedni, hogy Magyarországot megbüntessék Brüsszelben. (MTI)

Este nyolc után csak az első ajtón lehet majd felszállni a budapesti buszokra és trolikra. Az új rendszert január 19-től, fokozatosan vezeti be a BKK, teljes körűen csak március közepétől működne. A bevezetési időszakban január 19-e estétől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra lesz érvényes az új felszállási rend, illetve a 110-es és a 112-es buszra csak hétköznaponként 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap a budai, Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon. (Telex)

BKK / Facebook

Metálra tomboló amerikai nagyapához hívták ki a mentőket az egyik budapesti hotelben. A luxuslakosztály 70 év körüli vendége meztelenül sétálgatott egy üveg itallal a hotel folyosóin, és hangosan énekelt. Míg a mentők kiértek, az amerikai férfi megmutatta magát szinte az egész szállodában. Bejárta az éttermet és a bárt is, ahol Ozzy Osbourne egyik ismert dalát adta elő teljes átéléssel. A mentőket ezután egy fotelban ülve fogadta a szálloda előterében. Ott a biztonsági őrök már lepedővel takarták el. A férfit végül egy mentős győzte meg arról, hogy hagyja abba az éneklést, és vegyen fel egy köntöst. (OMSZ)

Az Utódlás, A mackó és a Balhé volt a nagy nyertese a hétfő esti Los Angeles-i Emmy-díjátadónak. Emmy-díjjal távozhatott A Fehér Lótusz és az Abbott Elementary stábja is, előbbi a legjobb női mellékszereplő  (Jennifer Coolidge), utóbbi a legjobb női főszereplő kategóriát nyerte meg (komédia, Quinta Brunson). Elton John megkapta az első Emmy-díját a búcsúkoncertjéért, ezzel csatlakozott azoknak az előadóknak az exkluzív klubjához, akik Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is nyertek. A művész a térdműtéte miatt azonban nem tudta személyesen átvenni a díjat. (hvg.hu)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?