Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma elromlik az idő, egészen jégesőig aljasulhat, de legalábbis zivatarokra számítani kell. Anasztázia, Tas és Oktávia napja van. De azt gyanítjuk, a legtöbb olvasónknak emiatt nem kell ma virágárushoz rohannia. Az Oktávia nevet például nyilván sokkal több autó viseli, mint ahány ember.

Ugyanakkor senkit nem hívhatnak úgy, hogy Kovács Skoda. Azonban ha valakit mégis Oktáviának neveztek el a szülei, és ő világéletében ikrándott, szóval rosszul volt a saját nevétől, akkor van megoldás. Erről írunk ma. És arról is, miért nem lehet viszont Oktáviáról Skodára változtatni a nevedet.

De persze nem maradtok cukiság nélkül ma sem. A világ legnagyobb rágcsálóját mutatjuk be, ami akkora, hogy nem is helyes rágcsálásnak nevezni, amit csinál, mert ahhoz túl nagy a szája. És természetesen minden más is benne lesz az újságodban, ami fontos vagy ami érdekelhet téged. Szép napot, és ne felejts el készülni az égiháborúra!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?