Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvös, esős, szeles, kora reggel kifejezetten hideg idő várható szerdán. Mondanánk, hogy bújj vissza a takaró alá, de nem lehet, vár az iskola. Különösen azoknak fontos most a suli, akik idén érettségiznek, mert nekik már csak alig három hetük van felkészülni a matúrára. Azaz az érettségi vizsgákra.

Idén jelentősen megváltozik az érettségi, lehet rá magolni és olyan borzasztó fontos dolgokat megjegyezni, mint hogy egy költő hol született, és hogy melyik is a zöngésség szerinti teljes hasonulás. Az ilyen adatokat a legtöbb országban már nem kérik, mert úgyis tudják, hogy két kattintással ki lehet ezeket guglizni. De nálunk a politikusok valamiért azt gondolják, hogy ragaszkodni kell ahhoz a fajta oktatáshoz, amit még a 19. században találtak ki. Még jó, hogy nem osztogatnak körmöst, és nem kell pennával írni. Ma arról olvashattok, hogy mennyire lesz más az idei érettségi, ugyanis nem árt erre időben felkészülni.

A Rudolfok ünneplik ma a névnapjukat. Ez nemcsak a piros orrú rénszarvas, hanem – érettségizők figyelem! – több Habsburg uralkodó neve is. Germán eredetű, a dicsőség és a farkas szavak összeolvadásából ered. És hogy ne vegyük el teljesen a kedveteket se a rossz idővel, se a magolással, ma is lesz pár kedves és cuki olvasnivaló is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?