Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tiszta hülye idő lesz ma, napsütéstől jégesőig terjed a kínálat, viharos széllel, záporral, fagyos hidegtől a majdnem melegig. Egy meteorológiai disznóól!

Minden gyerek hallotta már a disznóól szót a szüleitől, mégpedig a saját szobájára vonatkozóan. Rakjál már rendet! Megesz a kosz! A káosz! A szerteség – ahogy Felvidéken, Szlovákiában mondják.

De minden gyerek rájön már óvodáskorában, hogy a kosz igazából nem eszi meg. A kosz csak úgy elvan szépen, növekszik, gyűlik, gombolyodik, de nem bánt. Hosszú távon persze nem lehet kizárni, hogy öntudatra ébred és végül felvételét kéri a NATO-ba, de ez nem ma lesz. Szóval minek ugrálni, amikor MINDEN jobb, mint rendet rakni? Erről a kínzó kérdésről írunk ma, mert van ugyan szerteség az országban is, de nemcsak a politika fontos egy gyerek életében. Egyébként a felnőttekében sem – ha már csak az a fontos, akkor valószínűleg minden mással baj van.

De akkora baj azért nem, hogy elmaradna a nyár. Pedig ilyen is előfordult már a történelemben, ahogy nemsokára olvashatod. És még sok érdekességet, híradót meg mindent, amit már megszoktál. Jó mulatást mára. Ja, és boldog névnapot az Emmáknak és a Malvinoknak. Ha vannak itt ilyenek.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!