Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Egy-egy kósza felhőt leszámítva mindenkire sütni fog ma a nap, főleg a Kittikre és a Katalinokra, akik névnapot ünnepelnek.

Mivel holnap május elseje, írunk nektek egy kicsit a munka ünnepéről. Nem mintha a legtöbb embernek ünnepelni lenne kedve, amikor dolgozni megy.

Bizonyára rossz látnod, amikor a szüleid fáradtak, mert naphosszat dolgoznak, vagyis gürcölnek, gályáznak. Ezt azért teszik, hogy neked jobb legyen. De azért nekik sem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgoznak. Persze annyira azért sehol se rossz, mint egy gályán volt az evezősöknek.

Ha egy munkahelyen csoportokba tömörülnek az emberek, hogy közösen küzdjenek a fizetésekért, a kényelmesebb munkavégzésért vagy a számukra fontos intézkedésekért, akkor ott szinte már létre is jött a szakszervezet. De mióta létezik divat ez, hol jöttek létre az elsők, és miért ünnepeljük a munkát május elsején?

Minden kérdésre van válaszunk!

De előbb hasznos tippekkel jövünk, és elmondjuk, mit érdemes tenni, ha majd’ szétvet a düh. Addig is, gályázz szorgalmasan az iskolában. Mi itt leszünk, mire visszaérsz.

Ui.: A képen nem egy gálya látható. A mesterséges intelligenciának fogalma sincs a hajókról 🙁

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.