Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hajnalban 5 és 14, délután 23 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Egy-egy kósza felhőt leszámítva mindenkire sütni fog ma a nap, főleg a Kittikre és a Katalinokra, akik névnapot ünnepelnek.

Mivel holnap május elseje, írunk nektek egy kicsit a munka ünnepéről. Nem mintha a legtöbb embernek ünnepelni lenne kedve, amikor dolgozni megy.

Bizonyára rossz látnod, amikor a szüleid fáradtak, mert naphosszat dolgoznak, vagyis gürcölnek, gályáznak. Ezt azért teszik, hogy neked jobb legyen. De azért nekik sem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgoznak. Persze annyira azért sehol se rossz, mint egy gályán volt az evezősöknek.

Ha egy munkahelyen csoportokba tömörülnek az emberek, hogy közösen küzdjenek a fizetésekért, a kényelmesebb munkavégzésért vagy a számukra fontos intézkedésekért, akkor ott szinte már létre is jött a szakszervezet. De mióta létezik divat ez, hol jöttek létre az elsők, és miért ünnepeljük a munkát május elsején?

Minden kérdésre van válaszunk!

De előbb hasznos tippekkel jövünk, és elmondjuk, mit érdemes tenni, ha majd’ szétvet a düh. Addig is, gályázz szorgalmasan az iskolában. Mi itt leszünk, mire visszaérsz.

Ui.: A képen nem egy gálya látható. A mesterséges intelligenciának fogalma sincs a hajókról 🙁

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?