Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szombaton meleg lesz, ugyan még itt-ott lehetnek záporok és zivatarok, de alapvetően kellemes napnak nézünk elébe. Mármint csak azok, akik nem érettségiznek hétfőn, ők valószínűleg nem élvezik annyira ezt a hétvégét. Mi nagyon drukkolunk nekik, reméljük, velük lesz az erő. Meg persze veletek is, ugyanis ma van a Star Wars-nap. Ma megírjuk nektek, hogy miért.

De olvashattok még Egyiptomról is. Ugyan a Star Wars sivatagi jeleneteit nem ott, hanem két országgal arrébb, Tunéziában forgatták. De Egyiptomnak is vannak olyan területei, amik pont úgy néznek ki, mint a Tatuin bolygó. És ha azt vesszük, évezredek óta Darth Vaderek uralják, ez az ország ugyanis mindig elég jól állt despotákból. Azaz elnyomó, zsarnok kényurakból. Olyanokból, akik istennek képzelték magukat. Ilyenek voltak a fáraók, és a helyzet mára sem lett sokkal jobb. Csak már nem kell a nagyfőnöknek piramist építeni.

Írunk ma még nektek a Molyemberről is, aki pont annyira hihető, mint egy szfinx, de tőle még mindig sokan félnek Amerikában. És minden jót kívánunk Flórián és Mónika nevű kedves olvasóinknak!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?