Jó reggelt…

…és boldogságot a Gergőknek! Magyarország nem nagy, de annyira mégsem kicsi, hogy mindenhol ugyanolyan idő legyen. Ma északon tiszta lesz az égbolt, délen viszont előfordulhat esőzés. De hideg sehol se lesz.

Szinte mindenki találkozott már az iskolában azzal a bizonyos gyerekkel. Az erőszakos bunkóval, aki csak a hecc kedvéért bánt másokat. A böszme. A frusztrált, kegyetlen, szemét alak, aki pokollá teszi a környezetét. Van, hogy puszta erővel, máskor bunkó beszólásokkal vagy aljas rágalmakkal. Róluk, a böszmékről írunk ma, és arról is, hogyan kaphatsz segítséget velük szemben.

A böszme szót egyébként Gyurcsány Ferenc, egykori miniszterelnök hozta vissza a köztudatba híres titkos beszédében, amely óriási botrányt kavart 18 évvel ezelőtt. Igaz, ő a saját kormányzását értékelte így, de a mindennapi böszmék általában nem ilyen önkritikusak. Ők egészen addig biztosak a dolgukban, amíg hagyják őket randalírozni.

Ha Budapesten laksz, jól teszed, ha kicsit előbb indulsz. Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása miatt elég nagy káosz várható a közlekedésben, és ez ott is érezhető lesz, ahol ő egyébként nem jár. Reméljük, van zsákjában minden jó, és megéri a kellemetlenség! Szép napot neked!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.