Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Viharos nap várható ma, sokfelé lesz zápor, zivatar, sőt, még akár jégeső is. Szóval ernyőt mindenképp vigyetek magatokkal, és ha végül mégis kisüt a nap, ezt használhatjátok napernyőnek is. A paraplé régebben az úri kisasszonyok fontos kelléke volt, ezzel védték magukat a nap sugarai ellen. Ma már sajnos nem divat, ideje lenne visszahozni, különben nem marad más, csak a kenegetés. Ezt pedig sokan utálják, de még mindig jobb, mint a leégés. Ma arról írunk nektek, hogy mivel és hogyan lehet védekezni a káros napsugarak ellen. Jól fog jönni ez a tudás, ha épp nem szakad az eső.

Ma Norvégiában nemzeti ünnep van, épp 210 éves az alkotmányuk. Ez a nap a távközlés világnapja, és ma van a homofóbia, transzfóbia és bifóbia ellenes világnap is. Ez utóbbi arról szól, hogy nem kéne megbélyegezni azokat, akik a többségtől eltérő nemi hovatartozásúak. A világnap annak állít emléket, hogy 1990-ben ezen a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a homoszexualitást a betegségek listájáról.

Ma Paszkál névnap van, ez egy igen ritka név. Héber eredetű, annak idején a húsvétkor születetteket nevezték így. Azt jelenti ugyanis, hogy húsvéti. Igaz ugyan, hogy a hétvégén pünkösd van, de őseink még más naptárból dolgoztak. Amúgy hamarosan azt is megírjuk nektek, hogy pontosan mit is ünneplünk pünkösdkor.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?