Öt Budapest környéki program a pünkösdi hétvégére

Városháza Pop-up Park nyitóhétvége

Most nyitják meg a budapesti Városháza udvarán kialakított új közösségi teret. Ez eddig parkoló volt. De most lesznek kajáldák, workshopok és koncertek is. Pénteken DJ-settel és stand-uppal indul a buli, de lesz táncszínházi előadás is. Szombaton az #olvasniszabad jön, Szendrői Csaba/Elefánt irodalmi programja, de lesz regisztrációhoz kötött városi séta is a parkban. Minden infót ide kattintva megtaláltok.

Artmozik Éjszakája

Május 17-én, pénteken éjszakába nyúló filmezések lesznek Budapest artmozijaiban. A szüleidet ráveheted, hogy elmenjetek. Egyetlen karszalaggal, korlátlanul látogatható ezen az estén és éjszakán a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Café, a Tabán a Corvin Mozi premier előtti vetítései és más sikerfilmjei. További infókat itt találsz.

Dunakanyar Fesztivál Nagymaroson

Nagymarosra önmagában is érdemes elmenni kirándulni, de május 18-án ott lesz a Dunakanyar Fesztivál. Lesz sok gyerekprogram, sport- és kézműves foglalkozások, Pál Feri-előadás, Be Massive Horizon Party és vezetett túrák is, vagyis, minden korosztály talál valamit magának. Ide kattintva csekkolhatjátok a programot.

Örökbefogadó nap és adománygyűjtés a Kertemben

Május 19-én az Eszkuláp Állatvédő Egyesület több mint 20 gazdikereső kutyussal érkezik a Kertembe (Könyves Kálmán körút 25.), hogy szerető gazdit találjon nekik. A gazdijelölteken kívül az adományozó kedvűeket is szeretettel várják, tárgyakat és önkéntes segítséget is örömmel fogadnak.

Vál-völgyi Zsúr az Alcsúti Arborétumban

Bár nincs annyira közel, másfél óra tömegközlekedéssel, de az Alcsúti Arborétumba mindig megéri elmenni, már csak azért is, mert gyönyörű. De most az ünnepi hétvégén lesznek gasztronómiai, zenei és kulturális programok is. A belépés pedig ingyenes lesz. Programokat ide kattintva olvashattok.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.