A Fico elleni támadásról beszélt Orbán, Azahriah politizált – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor leginkább a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadásról beszélt. Továbbra is baloldalinak minősítette a támadót, de erről írtunk nektek tegnap, hogy a jelenlegi vizsgálat szerint szélsőjobboldali nézeteket vallott. Orbán hozzátette, hogy a történtek politikai értelemben is nagy veszteséget jelentenek Magyarországnak, mert ha fel is épül Fico, a legfontosabb hónapokra esik ki a munkából az EP-választások előtt. (24.hu)

A Friderikusz Podcast vendége volt Azahriah, vagyis Baukó Attila. Azahriah nemcsak zenéjéről, de arról is híres, hogy nem fél politikáról beszélni. Friderikusznak azt mondta, ezt csak akkor teszi, ha az aktuális történés égető, vagy ha a meggyőződése diktálja. Dedós színvonalnak nevezte a plakátkampányokat, de Magyar Péter is szóba került. „Szerintem az, hogyha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről kapja a propagandát és a mocskolódást, onnan tudja, hogy jó úton jár” – véli Azahriah, aki azt is hozzátette, hogy ő semmiképp sem állna egy politikus mellé kampányolni. Az adást ide kattintva hallgathatjátok meg.
Friderikusz Sándor egyébként az 1990-es évek legnépszerűbb tévés műsorvezetője volt, ma a Youtube-on aktív.

Fotó: Instagram/Tisza Cipő
Fotó: Instagram/Tisza Cipő

És hogy maradjunk az Aréna többszöri megtöltésére képes Azahriah-nál, ma reggel a budapesti Astorián lévő Tisza-cipőbolt előtt a szakadó eső ellenére kígyózó sor állt, hogy megszerezzék a cégnek az énekessel közösen készült limitált kollekcióját. Sőt, többen már tegnap este odamentek, és az egész éjszakát sorban állással töltötték. Összesen pár száz darab egyedi terméket lehet venni, köztük cipőt, pulcsit, mezt. A termékek elvileg ma és szombaton vásárolhatók meg. Már ha addig marad belőlük. (HVG)

Az ünnepi hosszú hétvége miatt hétfő estig lesz autómentes a pesti alsó rakpart. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Erzsébet híd közötti rakpartszakaszt. És ha hétvégi programot kerestek, adtunk pár tippet nektek, amit ide kattintva olvashattok.  (BKK Infó)

Bevonta a mesterséges intelligenciát a keresőjébe a TikTok. A kínai cég újítását, amit még egyelőre tesztel egyes felhasználóknál, a keresések találati oldalának tetején lehet látni. Úgy működik, hogy ha valaki rákeres arra, hogy 2024 legjobb telói, akkor videós találatok felett egy rövid szöveges összegzés is megjelenik. Ennél jelzi azt is, hogy ez egy MI által generált szöveg. Ha valaki erre rákattint, akkor egy bővebb verziót is olvashat. Az infók pedit a ChatGPT-től jönnek. Nem minden keresésre ugrik még ez fel, csak azoknál, amiknél a mesterséges intelligencia már elég infóval rendelkezik. (The Verge)

És hogy ne maradjatok állatos tartalom nélkül a hosszú hétvége előtt, mutatjuk az óriás varánuszt, aki szinte szerelmes a gazdija nagymamájába:

(Kiemelt kép forrása: Facebook/Azahriah)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!