Jó reggelt!

Ma még csak kellemetlen, lucskos idő lesz, de estére megjön a sarkvidéki hideg, és marad is egy ideig. Annyira nem lesz farkasordító, mint a svédeknek és finneknek, de elő lehet készíteni a füles sapkát. Attila napja van, őt nem kell bemutatni, tudjuk a történelemből, mekkora egy rontom-bontom gyerek volt.

Ma írunk arról, hogy rajzolni, festeni, saját kezeddel alkotni akkor is lehet örömteli és gyógyító, ha nem vagy zseniális, de még csak ügyes se. Ajánlunk más elfoglaltságokat is, például sakkbokszot és falovacskázást. Ha pedig mégis a gépnél maradnál, mutatunk egy kevéssé ismert, izgalmas játékot, ami biztosan próbára tesz.

De ha lehet, kapcsold ki a kütyüket, és kapd elő az ecseteket és plajbászokat! Az a ceruza neve volt, németből, de persze a ceruza sem magyar szó, hanem latin. A magyar kifejezés erre nem más, mint az irón, amit ma már csak mint postairónt ismerünk. Író ónt jelent, merthogy régen ólom- vagy ónvesszővel írtak. De ma már vannak szuper cerkák, szóval hass, alkoss, gyarapíts. Legyél te az Irón-man!

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.