Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem eszi meg a farkas a telet. Így szól a régi mondás, ami azt jelenti, hogy korai az öröm, ha késik a hideg, az meg fog jönni előbb vagy utóbb. Ez egyre kevésbé biztos, de mától bizony nyakunkon a kemény fagy, és pár napig marad is. Ilyenkor mindig közlekedj óvatosan, nemcsak te csúszhatsz el a hóban-jégen, hanem az autók is, plusz rosszabbul látnak a vezetők.

A farkast egyébként toportyánféregnek volt szokás hívni régebben, de egyszerűen csúnyaféregnek is nevezték. Ez bunkóságnak hangzik, de ne felejtsd, hogy akkoriban a farkassal nem úgy volt az ember, hogy jaj de aranyos, meg milyen nemes, szép állat. Hanem tudta jól, hogy a telet nem eszi meg, viszont a juhait és egyéb állatait simán, és azokon múlt a túlélés. Szóval nem volt oka udvariaskodni a farkassal, ez csak mostanában jött szokásba, miután sikerült majdnem kiirtani.

Képünkön látható még a Hold is, amire a farkasok a mai napig üvöltenek, mi viszont le is szálltunk már rá. Jó, nem pont mi, hanem az amerikaiak. Ők viszont több mint ötven éve nem jártak már arra, ezért fontos a ma induló robot, amely épp oda tart.

Véget ért a szünet, kezdődik a tanítás, és több mint százezer diák számára a felkészülés a középiskolai felvételire. Nekik azt üzenjük, amit a Bibliában az angyal, bár más témában: ne féljetek! Olvassatok ma is, és megtudjátok, miért nem kell rettegni!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!