Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az idő marad, ahogy volt: hideg, napos, itt-ott eshet valami szmötyi. Gusztáv napja van. Eredete bizonytalan, jelenthet vendéget, vagy azt, hogy „támasz a harcban.” Szóval a gusztáv valami olyasmi, mint a képen az a kinyitható bigyó a puska alatt. Azt manapság úgy hívják, „bipod”, esetleg „villaláb”, de arra még sokat kell várni, hogy ez keresztnévként is megjelenjen. Bár tavaly már lelkes szülők kérvényezték a Kolbász név nyilvántartásba vételét. Eljöhet az ideje annak, hogy a Noelek és Bencék között ott rajcsúrozzanak a kis Bipodok.

Hogy a disznóláb hogy jön ide? Hát ott van a bipodon, nem látod? Az ócskább puskákat és pisztolyokat hívták így pár száz éve. Tehát amikor azt mondta valaki, hogy „itt a kezem, nem disznóláb”, azt úgy értette, hogy nincs nála fegyver, békés a szándéka.

Pénztől pattanik a puska is – ezt is mondták a régiek, és ez meg annyit jelent, hogy mindenhez pénz kell. Ezért hallhatsz sokat mostanában arról, küldi-e már az Európai Unió azt a sok pénzt Magyarországnak, ami nekünk jár. Vagy nem jár? Erről írunk ma részletesen. És persze minden másról, ami történik, vagy ami szerintünk érdekes, cuki vagy vicces. Vagy disznóláb.

(Ide bökve írhatsz nekünk levelet, ha van kedved.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?