Újra tüntettek a diákok, a magyar meki rajongója Emma Stone – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szombaton a Belügyminisztériumnál tüntetett több diák- és tanárszervezet. Azt kifogásolták, hogy a kormány Brüsszelre, vagyis az unióra mutogat a tanárok béremelésével kapcsolatban, és a tőlük érkező pénztől teszik azt függővé. A tüntetők szerint a béremelés egyelőre csak ígérgetés, nem mellesleg a mértéke sem elég. Amiatt is tüntettek, hogy ne csak a bérekről, hanem a teljes oktatási rendszerről, a tantervről és a hibák kijavításáról is legyen szó. (24.hu)

Frigyes és felesége, Mária (Forrás: Wikipédia)
Frigyes és felesége, Mária (Forrás: Wikipédia)

Átvette a dán trónt X. Frigyes az 52 éven át uralkodó édesanyjától, II. Margittól. A királynő újévi beszédében jelentett be lemondását. A 83 éves uralkodó azért döntött így, mert tavaly átesett egy hátműtéten és egészsége már nem az igazi. Az új trónörökös így most az 55 éves X. Frigyes fia, a 18 éves Keresztély (Christian) lett. Egy felmérés szerint a dánok 82 százaléka örömmel fogadta az új uralkodót. (BBC)

A magyar mekikaja rajongója Emma Stone és Mark Ruffalo. Ez egy interjúból derült ki, amiben a sztárok arról is beszéltek, milyen volt Magyarországon forgatni. A két színész egyébként a nagy Oscar-esélyes Szegény párákon dolgozott nálunk. Ruffalo azt is mondta, hogy minden második nap a McDonald’s-ból evett. Állítása szerint a magyar mekis hús nagyon friss, mert maximum 16 kilométeres körzetből kell származzon az itteni szabályok szerint. Hogy ezt honnan vette, az nem derült ki.

Hétvégén jelentette be az önkormányzat, hogy elkészült a szánkópálya és a sípálya is a Normafán, az Anna réten. A pályákat este tízig lehet használni. A szánkópálya ingyenes, a sífutópálya gyerekeknek és 12. kerületi lakosoknak 1000 Ft naponta, máshonnan érkező felnőtteknek 2000 Ft. A jegyeket a Vasas Síházban lehet megvenni, ahol át is lehet öltözni. (Hegyvidék Facebook)

Ad még egy koncertet Azahriah a teltházas arénás bulik előtt. Ez a SopronFesten lesz. A fesztiválra napijegyeket és háromnapos bérleteket is árulnak. A program itt olvasható.

(Kiemelt kép: Facebook/PDSZ)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.