Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma egy viccre készül az időjárás: hirtelen egész meleg lesz, akár 15 fok délutánra. Majd pénteken már újabb hidegfront érkezik, hogy ne örülj annyira. De amúgy se nagyon fogsz, mert a meleggel jön a kitartó eső is. Reggel még kitarthat a jégpáncél az utakon, közlekedj okosan! Margit és Piroska napja van. Ha kérdeznéd, a Farkas majd októberben jön, a Vadász pedig nem egy név. Egyelőre.

Mivel a nyolcadikosoknak hamarosan dönteniük kell a továbbtanulásról, megírjuk ma, milyen középiskolák vannak, és miben különböznek. Az egyetemistáknak más gondjuk van: ők most néhány pecsovics miatt nem mehetnek külföldre tanulni. A pecsovics nem szerepel a mesékben, de ha szerepelne, amolyan Döbrögi-féle lenne. A hatalomhoz dörgölőző, haszonleső, a kormányt szó nélkül kiszolgáló emberekre mondják. Olyasmi, mint a tányérnyaló, a talpnyaló… biztos tudod folytatni. A reformkorban egy magyar gróf intézője volt Pecsovics Ferenc, és róla nevezték el ezt a nem túl gusztusos embertípust.

Neked viszont gusztusos, kellemes napot kívánunk!

(Ide bökve írhatsz nekünk levelet, ha van kedved.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?