Jó reggelt!

Futó záporok vonulnak át az országon, szóval ma kellhet az esernyő, ha nem maradsz otthon. De emiatt nem kell, mert amúgy hideg nem lesz. Boldog névnapot a Donátoknak!

Ha van időd olvasgatni, készültünk egy csokor érdekes cikkel. Megtudhatod például, milyen kíméletlen tud lenni egy őz, amikor nem Bambit játszik. Megtanulhatsz palacsintát sütni, és ellátogatunk Romániába. A románok adták a világnak a híres vámpír, Drakula alakját. Majd a huszadik században megpróbálták ezt felülmúlni a Ceausescu nevű elnökükkel, de róla még nem készült igazán jó vámpírfilm.

Ha ez sem elég a borzongásból, estére igazi szellemekről lesz szó. Illetve… akik átélik, azoknak ez bizony valós élmény, és elég megrázó. Nem csoda, hogy az éjjel felbukkanó kísértetről a világ minden táján tudnak, és százféle neve van. Nemcsak a mőrök és a lele, amiről volt már szó: Gömörben a neve mátoha, Zalában danna, Erdélyben pedig – ami ma már Románia – úgy hívták: témöjgő lélök. Volt mitől félniük, megvoltak horrorfilmek nélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.