Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Futó záporok vonulnak át az országon, szóval ma kellhet az esernyő, ha nem maradsz otthon. De emiatt nem kell, mert amúgy hideg nem lesz. Boldog névnapot a Donátoknak!

Ha van időd olvasgatni, készültünk egy csokor érdekes cikkel. Megtudhatod például, milyen kíméletlen tud lenni egy őz, amikor nem Bambit játszik. Megtanulhatsz palacsintát sütni, és ellátogatunk Romániába. A románok adták a világnak a híres vámpír, Drakula alakját. Majd a huszadik században megpróbálták ezt felülmúlni a Ceausescu nevű elnökükkel, de róla még nem készült igazán jó vámpírfilm.

Ha ez sem elég a borzongásból, estére igazi szellemekről lesz szó. Illetve… akik átélik, azoknak ez bizony valós élmény, és elég megrázó. Nem csoda, hogy az éjjel felbukkanó kísértetről a világ minden táján tudnak, és százféle neve van. Nemcsak a mőrök és a lele, amiről volt már szó: Gömörben a neve mátoha, Zalában danna, Erdélyben pedig – ami ma már Románia – úgy hívták: témöjgő lélök. Volt mitől félniük, megvoltak horrorfilmek nélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!