Több tízezren tüntettek a gyermekbántalmazás ellen Budapesten

Az elmúlt évek legnagyobb tüntetése zajlott le a budapesti Hősök terén péntek este. A rendezvényt youtuberek, tartalomgyártók hirdették meg, hogy Novák Katalin kegyelmi botránya nyomán a gyerekekért szólaljanak fel.

A Hősök tere és a környező területek megteltek. A tüntetésen beszédet mondott mások mellett Gulyás Márton, Osváth Zsolt és Pottyondy Edina. Az énekes Azahriah videóüzenetben jelentkezett be.

Azahriah kikelt a nemzeti konzultációk ellen, amiket hazug csalásoknak nevezett. Bírálta az oktatás helyzetét, és a kormányt, amiért elhanyagolja az iskolákat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a gyermekvédelemre hivatkozva próbál szavazókat szerezni, miközben kegyelmet osztogatnak pedofil ügyekben.

Fotó: Kispolgár

A szónokok jelezték, hogy nem hagyják abba a tiltakozást. Követelik, hogy a politika tegyen valós lépéseket a gyermekek védelméért, és ezt ne a melegek elleni gyűlölethadjárathoz használja fel.

A tömeg akkora volt, hogy a hat órai kezdés előtt le kellett zárni a földalattit.

Bár a kormány saját sajtója azzal riogatott, hogy a tüntetők erőszakos cselekményekre készülnek, a demonstráció békésen, rendbontás nélkül zajlott.

Az eseményen pártzászlók nem voltak, politikusok csak magánemberként mentek el. A tüntetés egyik legfontosabb eredménye az lehet, hogy a Fidesz többé nem tudja kisajátítani a gyermekvédelem ügyét, és mindenkit gyerekellenesnek nevezni, aki nem őket támogatja.

(Kiemelt kép: Közútfigyelő)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Elég minden napnak a maga baja!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.