Jó reggelt!

Napsütéses, kicsit szeles, itt-ott esős napokkal búcsúzik a tél. Aladár és Álmos napja van. Ha nehezen megy a felkelés, gondolj azokra, akik folyton, életük végéig Álmosok.

Mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? – kérdezi Pál apostol a Bibliában, de ő még nem tudta, mi az a deepfake. Mostanra oda jutott a mesterséges intelligencia, hogy bárki képes összerakni igazat és hamisat egy fotóra vagy videóra. Úgy, hogy teljesen hihető legyen. Mire megszületne a cáfolat, a jól irányzott humbug kétszer körbejárta a Földet, és százmilliók hitték el. A valóságunk van veszélyben, és egyelőre nem nagyon tudjuk, mit lehet ezzel kezdeni. Erről írunk ma részletesen: az ipari mennyiségű, ellenőrizhetetlen hamisítvány veszélyéről.

Még pár éve is az járta az interneten a gyanús állításokra, hogy „pics or stfu”, vagyis fotót, vagy hallgass. És most ott tartunk, hogy egy fotó már semmire sem bizonyíték. Itt jegyezzük meg, hogy nem láttak a Duna fölött sárkányt se most, se máskor. Nem lesz könnyű dolgotok ezzel a világgal. De az biztosan segít, ha igyekeztek minél többet megtudni róla, amennyire lehet.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.