Jó reggelt!  

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esernyőt elő, egész álló nap esni fog, miután egész éjjel is esett. Úton vigyázni, veszélyesebb a közlekedés. Luca napja van, a rég kihalt népszokás szerint ilyenkor kezdik faragni a Luca székét. Ez egy boszorkányokat azonosító műszer, viszont boszorkányokban már tényleg senki se hisz, ezért halt ki a divat.

Mi persze túléljük valahogy ezt a kis felhőszakadást. Mai cikkünkből kiderül, a Föld szigetországai viszont egyre jobban félnek a víztől. Nem attól, ami fentről jön, hanem ami lentről. A bolygó melegedése ugyanis a jégsapkák olvadásával jár, vagyis a tengerek emelkedésével. Az pedig nekik a végpusztulás lenne: kataklizma. Ez a görög szó elárasztást jelent, egész pontosan az özönvizet, amelyet említ a Biblia, de a hindu, sumér, sőt indián mítoszok is.

Használd belátással! Ha elmegy az internet, beázik a plafon, vagy kiborítod az üdítődet, az még nem kataklizma, csak egy kis galiba. Illetve a Felvidéken: balamuta

Igaz, ha pont egy hangyabolyra borítod, akkor ők mondhatnák, hogy kataklizma. Ha tudnának beszélni. És ha tudnának görögül.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?