Jó reggelt!

Ma már kicsit jobb idő lesz, de azért kelleni fog a kabát, és a sapka sem árt. De ez kisebb baj, mint hogy az elmúlt február volt hosszú idők óta a legmelegebb. Erről hamarosan beszámolunk részletesen. János és Zoltán napja van, de a Jánosok évente tizenöt napból válogathatnak, szóval ez csak egy a sok közül. És ma van a nemzetközi nőnap – amiről szintén írunk.

„Az asszonyi állat arra rendeltetett, hogy a férfiú uralkodjék felette, mert a maga feje után nem bír cselekedni.” Ezt Aquinói Szent Tamás, a kereszténység egyik legfontosabb hittudósa jelentette ki jó nyolcszáz éve. Maga a Biblia is asszonyállatokról beszélt, amíg ezt át nem írták asszonyemberre alig több, mint száz évvel ezelőtt. Hosszú út vezetett innen a mi időnkhöz. Még mindig sok a megoldandó probléma, de legalább nyilvánosan már senki sem mer olyat mondani, mint Szent Tamás.

Ezt a hosszú utat nevezzük társadalmi haladásnak. Sokan, sokszor próbálták visszafordítani, és mindig lesznek, akik szeretnének előjogokat csak azért, mert nekik himbilimbijük van. Hogy sikerül-e nekik, az a többieken múlik, nőkön és férfiakon egyaránt. De ezt pont egy János fogalmazta meg szépen nekünk, John Stuart Mill angol filozófus: a gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

A jövő a tiétek. A ti dolgotok lesz, hogy ne maradjatok tétlenek.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!