Jó reggelt!

Jobb időnk lesz ma, mint tegnap, esni nem fog, csak a szélre kell készülni. Köszöntsd fel a Krisztián nevű ismerőseidet, és ha netán ismersz Ajtonyt, akkor őt is.

Az elmúlt napokban a felnőttek leginkább azon aggodalmaskodtak, hogy már megint zuhanni kezdett a forint értéke. Mivel nálunk nincs euró, a pénzünk árfolyama mindannyiunk életét meghatározza. Hogy miért változik, azt ma megírjuk részletesen. Sajnos amíg fel nem nőttök, ezzel nem tudtok mit kezdeni. Utána majd átveszitek a hatalmat, és akkor már rajtatok múlik. Vagy elköltöztök máshova.

Attól nem kell tartani, hogy a forint fabatkát sem fog érni, majd csak megáll valahol a süllyedés. Hogy mi az a fabatka? Igazából olyan sosem volt, de létezett egy nagyon csekély értékű cseh aprópénz, a batka, illetve babka. Olyan kis semmike pénz volt, hogy még Magyarországon is kinevették. És az értéktelenséget nemcsak úgy lehet fokozni, hogy batkább és legbatkább. A legközönségesebb anyag, amiből bármit csinálni lehetett, a fa – mert a műanyagot még ki sem találták akkor. Ebből lett a fafejű, a fatökű és a fajankó, meg a fabatka, ami aztán még annyit sem ér, mint az eredeti batka.

Lesz még szó arról is, hogy saját magadat ne fabatkának értékeld, és ne hagyd, hogy visszaéljenek a jóindulatoddal. És mint mindig, minden másról, ami ma fontos. Örülünk, hogy olvasol minket!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.