Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jobb időnk lesz ma, mint tegnap, esni nem fog, csak a szélre kell készülni. Köszöntsd fel a Krisztián nevű ismerőseidet, és ha netán ismersz Ajtonyt, akkor őt is.

Az elmúlt napokban a felnőttek leginkább azon aggodalmaskodtak, hogy már megint zuhanni kezdett a forint értéke. Mivel nálunk nincs euró, a pénzünk árfolyama mindannyiunk életét meghatározza. Hogy miért változik, azt ma megírjuk részletesen. Sajnos amíg fel nem nőttök, ezzel nem tudtok mit kezdeni. Utána majd átveszitek a hatalmat, és akkor már rajtatok múlik. Vagy elköltöztök máshova.

Attól nem kell tartani, hogy a forint fabatkát sem fog érni, majd csak megáll valahol a süllyedés. Hogy mi az a fabatka? Igazából olyan sosem volt, de létezett egy nagyon csekély értékű cseh aprópénz, a batka, illetve babka. Olyan kis semmike pénz volt, hogy még Magyarországon is kinevették. És az értéktelenséget nemcsak úgy lehet fokozni, hogy batkább és legbatkább. A legközönségesebb anyag, amiből bármit csinálni lehetett, a fa – mert a műanyagot még ki sem találták akkor. Ebből lett a fafejű, a fatökű és a fajankó, meg a fabatka, ami aztán még annyit sem ér, mint az eredeti batka.

Lesz még szó arról is, hogy saját magadat ne fabatkának értékeld, és ne hagyd, hogy visszaéljenek a jóindulatoddal. És mint mindig, minden másról, ami ma fontos. Örülünk, hogy olvasol minket!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!