Jó reggelt!

Szeles, felhős, de viszonylag meleg idővel köszönt be a hétvége, kellemes lustálkodást kívánunk mindenkinek. A tavasz egyébként a megújulás ideje is, ha eddig a hétvégéidet a szobádban töltötted, most talán ki is dughatod onnan az orrod. Tessék menni kirándulni, gombászni, persze csak okosan, és elő lehet venni a drótszamarakat is. Vagy a cangát, bicajt, brinyót, bringát, kinek mije van. Persze ha a bicikli hónapok óta ott áll a garázsban, nem árt átnézetni, de a kerékpározás egy szép tavaszi napon igazán jó móka.

Vannak országok, ahol szinte mindenki biciklivel közlekedik, bármilyen is legyen az idő. Igaz, ezek alapvetően lapos országok, úgy meg könnyű. Ma bemutatjuk az egyik leglaposabb és legbiciklibarátabb helyet a világon. Hollandiába repítünk, ahol több a bicikli, mint az ember. Annyira sok, hogy még az is belefér, hogy a bringákat szórakozásból a csatornába hajigálják. Évente átlagosan 15 ezer biciklit pecáznak ki csak a főváros, Amszterdam vizeiből. Amúgy meg sok arrafelé a szélmalom is. Ezeket nehezebb hajigálni.

Ma Emőke napja van, ami egy régi magyar eredetű név. Nagyon ritka, az emő szó becézett alakja. Ezt a szót felismerheted a csecsemőben is. A csecsemő szinonímája a csecsszopó. Ebből következik, hogy az emő jelentése az, hogy… Na. Van egyébként férfi változata is, ez az Emőd. Belőlük se rohangál túl sok. A lényeg viszont, hogy legyen nekik nagyon boldog névnapjuk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.