Jó reggelt!

Ma végre egész tűrhető tavasz lesz a reggeli hűvös után, és eső sem várható. Larissza és Emánuel napja van. Az utóbbi nálunk nem nagyon divatos, de így hívják a francia elnököt, Emmanuel Macront.

Pontosabban őt Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macronnak hívják. Ez összesen négy keresztnév, ami indokolatlan túlzásnak tűnhet, de hát náluk ez volt a hagyomány. Azzal pedig nehéz vitatkozni.

De azért mindig van, aki megteszi. Ma arról írunk, milyen furfangokkal próbálták az emberek átverni… Istent? Az egyházat? Vagy csak saját magukat? Így húsvét előtt régen a vallásos többség szigorú böjtöt tartott. Vagyis nem ettek húst és csokoládét se, utóbbit főleg azért, mert nem volt. Húst meg azért, mert tilos és kész. Aztán sorban kitalálták, mi minden nem számít húsnak. Ennek egyik kedves emléke a körmös-csuka, talán tréfás kedvű vendéglősök találmánya Heves megyéből. Ez a marhahús böjti neve volt.

Lesz azért ma politika is: folytatódik Magyar Péter története, aki állítólag bemutatja bizonyítékait a kormány romlottságáról. Az biztos, hogy ma erről fog szólni a nap. Lesz, aki mindent elhisz, mások semmit sem, hamisítványt emlegetnek, megint mások mindig is tudták, hogy ezek lopnak-csalnak-hazudnak. Még egy nagyobb tüntetés sem kizárt. Ha nem vágod, ki ez és miért figyelnek rá, korábbi cikkünkből tájékozódhatsz. A friss hírekről pedig a mai Kispolgárból, ahogy megszokhattad!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért félnek a macskák az uborkától?

Bármennyire is nevetnek rajta a gazdik, a találkozás traumatikus lehet a macskák számára.

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.