Kinek a cipő, kinek a széldzseki – hírek hétfőn

Súlyos baleset történt vasárnap Magyarországon, amely miatt a rendőrök is nyomoznak. Az Esztergom-Nyerges Rallyn az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen álló nézők közé csapódott. A balesetben négy ember életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek. A rendőrség annyit közölt, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen történt, és tábla is figyelmeztetett arra, hogy azon a területen nem szabad tartózkodni. Ez azonban nem jelenti egyértelműen azt, hogy (csak) a nézők hibáztak, az eset mindenki számára tragikus. Nemrég kiderült az is: a raliverseny szervezőjét tíz évvel ezelőtt egyszer már jogerősen elítélték, mert az általa szervezett városlődi versenyen is halálos baleset történt. A rendőrség most vizsgálja, mi történt pontosan a vasárnap ralin. (Telex.hu / police.hu / Kispolgár)

Pixabay

Családok, vállalkozók, helyi emberek gyűjtenek pénzt, hogy cipőt tudjanak venni a siófoki mentősök. Szinte hihetetlennek hangzik, hogy azok az emberek, akik nap mint nap mások életéért küzdenek, ilyen problémákkal szembesülnek. Mégis így van. Az Országos Mentőszolgálat ugyan évente fizet cipőpénzt a mentősöknek, de annak összege csak 7 ezer forint. Nagyjából ötször ennyibe, 33 ezer forintba kerül egy rendes, strapabíró cipő, amiben a mentősök kényelmesen és gyorsan tudnak mozogni. A siófokiak többek között jótékonysági bállal, támogatói jegyekkel igyekeznek összeszedni azt az 1,2 millió forintot, amiből új cipőket kaphatna a 37 mentősük. (Magyar Narancs)

Siófoki Mentők / Facebook

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal egyetlen kabátjának eladásával megoldhatná a siófoki mentősök problémáját. Nem mintha erre lenne esély, de épp ennyibe, 1,2 millió forintba kerül az a széldzsekije, amiben a hétvégén ebédelni ment Orbán Viktorral. Ezt onnan lehet tudni, hogy a 444.hu stábja filmre vette őket, miután távoztak az étteremből. A riporterek szerették volna megtudni, hogy a miniszterelnök és a miniszter mit gondol Magyar Péter kijelentéseiről. Varga Judit exférje szerint Rogán Antal is érintett a Völner-Schadl ügyben. Rogán Antal – ahogy korábban – most is csak annyit mondott: soha nem találkozott Schadl Györggyel. (444.hu)

Holnap reggel 9 órakor megy vissza az ügyészségre Magyar Péter. Miután nyilvánosságra hozta, oda is beviszi azt a hangfelvételt, amin szerinte olyan súlyos bizonyítékok vannak, hogy az emberek ezrével követelik majd a legfőbb ügyész (Polt Péter) és a bűncselekményt elkövető magyar kormány távozását. Magyar nagyon elszánt, de azért az kétséges, hogy az általa felvázolt forgatókönyv valóban megvalósul-e. A hangfelvétel keletkezéséről egy hétfői interjúban azt mondta: a volt felesége szerepel rajta, aki „a maffiakormány” működéséről beszél. Magyar állítása szerint a felvétel az otthonukban készült, amikor egyszer arról beszélgettek, hogy Vargának le kellene mondania az igazságügyi miniszteri posztról. Magyar szerint a volt felesége tudja, hogy van nála egy ilyen hangfelvétel, sőt, arra kérte őt, hogy menjen vele az ügyészségre. Varga állítólag elzárkózott az ötlettől. (Kispolgár)

Magyar Péter / Facebook

És most borzadjunk. Hívást kaptak az ontariói vadvédelmi hatóságok nemrég egy éhes borz miatt, akinek csak néhány nyalintás kellett volna, de végül beleszorult a feje egy mogyoróvajas üvegbe. A kiérkező szakember segített a borzon: biztonságosan rögzítette őt, amíg le tudta venni a fejéről az üveget. Az állat nem sérült meg, így a mentés után szabadon engedték. A hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a szemét vonzza a vadon élő állatokat, ezért mindenkitől kérik az utcák, városok tisztán tartását, hogy elkerülhessék az ilyen típusú baleseteket. (Brampton Animal Services)

Brampton Animal Services

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!

Jöhet az elméleti tesióra, kaszált Azahriah a Puskás-koncertekkel – híradó

Ha valaki próbálta már az elméleti kötélmászást, mindenképpen tudassa velünk!