Kinek a cipő, kinek a széldzseki – hírek hétfőn

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Súlyos baleset történt vasárnap Magyarországon, amely miatt a rendőrök is nyomoznak. Az Esztergom-Nyerges Rallyn az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen álló nézők közé csapódott. A balesetben négy ember életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek. A rendőrség annyit közölt, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen történt, és tábla is figyelmeztetett arra, hogy azon a területen nem szabad tartózkodni. Ez azonban nem jelenti egyértelműen azt, hogy (csak) a nézők hibáztak, az eset mindenki számára tragikus. Nemrég kiderült az is: a raliverseny szervezőjét tíz évvel ezelőtt egyszer már jogerősen elítélték, mert az általa szervezett városlődi versenyen is halálos baleset történt. A rendőrség most vizsgálja, mi történt pontosan a vasárnap ralin. (Telex.hu / police.hu / Kispolgár)

Pixabay

Családok, vállalkozók, helyi emberek gyűjtenek pénzt, hogy cipőt tudjanak venni a siófoki mentősök. Szinte hihetetlennek hangzik, hogy azok az emberek, akik nap mint nap mások életéért küzdenek, ilyen problémákkal szembesülnek. Mégis így van. Az Országos Mentőszolgálat ugyan évente fizet cipőpénzt a mentősöknek, de annak összege csak 7 ezer forint. Nagyjából ötször ennyibe, 33 ezer forintba kerül egy rendes, strapabíró cipő, amiben a mentősök kényelmesen és gyorsan tudnak mozogni. A siófokiak többek között jótékonysági bállal, támogatói jegyekkel igyekeznek összeszedni azt az 1,2 millió forintot, amiből új cipőket kaphatna a 37 mentősük. (Magyar Narancs)

Siófoki Mentők / Facebook

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal egyetlen kabátjának eladásával megoldhatná a siófoki mentősök problémáját. Nem mintha erre lenne esély, de épp ennyibe, 1,2 millió forintba kerül az a széldzsekije, amiben a hétvégén ebédelni ment Orbán Viktorral. Ezt onnan lehet tudni, hogy a 444.hu stábja filmre vette őket, miután távoztak az étteremből. A riporterek szerették volna megtudni, hogy a miniszterelnök és a miniszter mit gondol Magyar Péter kijelentéseiről. Varga Judit exférje szerint Rogán Antal is érintett a Völner-Schadl ügyben. Rogán Antal – ahogy korábban – most is csak annyit mondott: soha nem találkozott Schadl Györggyel. (444.hu)

Holnap reggel 9 órakor megy vissza az ügyészségre Magyar Péter. Miután nyilvánosságra hozta, oda is beviszi azt a hangfelvételt, amin szerinte olyan súlyos bizonyítékok vannak, hogy az emberek ezrével követelik majd a legfőbb ügyész (Polt Péter) és a bűncselekményt elkövető magyar kormány távozását. Magyar nagyon elszánt, de azért az kétséges, hogy az általa felvázolt forgatókönyv valóban megvalósul-e. A hangfelvétel keletkezéséről egy hétfői interjúban azt mondta: a volt felesége szerepel rajta, aki „a maffiakormány” működéséről beszél. Magyar állítása szerint a felvétel az otthonukban készült, amikor egyszer arról beszélgettek, hogy Vargának le kellene mondania az igazságügyi miniszteri posztról. Magyar szerint a volt felesége tudja, hogy van nála egy ilyen hangfelvétel, sőt, arra kérte őt, hogy menjen vele az ügyészségre. Varga állítólag elzárkózott az ötlettől. (Kispolgár)

Magyar Péter / Facebook

És most borzadjunk. Hívást kaptak az ontariói vadvédelmi hatóságok nemrég egy éhes borz miatt, akinek csak néhány nyalintás kellett volna, de végül beleszorult a feje egy mogyoróvajas üvegbe. A kiérkező szakember segített a borzon: biztonságosan rögzítette őt, amíg le tudta venni a fejéről az üveget. Az állat nem sérült meg, így a mentés után szabadon engedték. A hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a szemét vonzza a vadon élő állatokat, ezért mindenkitől kérik az utcák, városok tisztán tartását, hogy elkerülhessék az ilyen típusú baleseteket. (Brampton Animal Services)

Brampton Animal Services

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?