Jó reggelt!

Április elseje van. Ilyenkor az ember teljes joggal lehet kilinkó, bolond, azaz követhet el csínyeket másokkal szemben anélkül, hogy különösebb magyarázatot kellene fűzni hozzá. Az, hogy miért bolondoznak egymással az emberek április elsején, rejtély. Az egyik feltételezés az, hogy a szokás még a keltáktól ered, akik így ünnepelték a tavaszt, a vidámságot. Egy másik elmélet szerint viszont a franciák találták ki a 16. században. A lényeg az, hogy ezen a napon szokás rászedni másokat, és akit sikerül, az lesz az „április bolondja”.

Valószínűleg máskor is esett már húsvét hétfő pont bolondok napjára. Sokan azt is bolondságnak tartják, hogy több helyen ezen a napon még mindig nyakon öntik a lányokat vízzel. Vagy rémségesen büdös kölnivel. Persze vannak, akik élvezik a locsolkodást. De ha annak ellenére locsol meg valaki, hogy nagyon nem szeretnéd, ma nyugodtan vissza lehet vágni valami vicces dologgal. Csak kreatívan, lányok, legyetek kilinkók! Elvégre bolondok napja van. Ma egyébként bővebben is írunk nektek arról, hogy honnan ered és mit jelképez a locsolkodás.

A Hugók ünneplik ma a névnapjukat, éljenek soká, és boldog szülinapot mindenkinek, akit illet. Szép meleg idő lesz, szinte nyár, de ez csak holnapig tart, jön ugyanis egy hidegfront, ami visszahozza a tavaszt. Hiába, no, az időjárás is szeszélyes. Pont mint egy április.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Kinek van kedve ebben a melegben iskolába menni?

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.