Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jobbára esőmentes, kicsit szeles, de szép, napos időnk lesz ma. Vince, Teodóra és Irén napja van, holott az Iréneknek már volt egy lehetőségük alig több mint egy hete.

Talán előfordult már veled, hogy érdekelni kezdett egy kérdés, és ahogy keresgélted a megoldást, szép lassan rájöttél, hogy ezer éveket kell visszalapozni. Mi is ezt tesszük ma, amikor utánajárunk, miért mennek az autók az út jobb oldalán, máshol viszont balfélen. Nem is gondolnád, milyen hamar a Római Birodalomban találja magát az ember! És még Napóleon is szembejön, akiről eddig talán nem tudtad, hogy balog volt. Vagyis balkezes, mert ez a gyakori vezetéknév bizony ezt jelenti. De mondták a balkezesekre azt is, hogy sete, suta, sőt sete-suta. És gúnyból mondták, mert a balkezességet egészen sokáig fogyatékosságnak, hibának tartották. Persze Napóleonnak nem nagyon szólt be senki ezért, meg másért se. De pusztán emiatt még nem kell elfoglalni egész Európát, ezt is tegyük hozzá.

Egyiptomig azért nem visz ez az út egyik oldalon sem, oda egy érdekes könyv fog elvezetni, amiről szintén írunk ma. Reméljük, a felnőttek nyugton maradnak, és a híradó sem lesz túl lehangoló ma. Jó pihenést, kirándulást, gombászást!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?