Jó reggelt, a végtelenbe és tovább!

Ma a Csanádokat, Emileket ünnepeljük, köszöntsétek fel őket! Ami az időjárást illeti, meleg, de felhős napot jósolnak a meteorológusok. Reméljük, azért döglesztő hőség nem lesz.

Ezen a napon 2002-ben volt egy fontos felfedezés: a Mars Odyssey űrszonda nagy mennyiségű hidrogént talált a Marson. Ennek még hasznát vehetjük, ha egyszer odaköltözünk, és benzinkutat akarunk építeni az űrhajóinknak.

És ha már űr: ma ezzel foglalkozunk, miután tegnap kiderült, hogy hosszú évtizedek után lesz újra magyar asztronautánk, vagyis űrhajósunk Kapu Tibor személyében. Ki ez? Mire jó ez? Erre válaszolunk hamarosan.

Igazából ő az első magyar asztronauta lesz, pedig Farkas Bertalan már járt fent egy szovjet hajóval. Csakhogy a Szovjetunió – és utána Oroszország – következetesen kozmonautának nevezte az űrhajósait. Hogy miért? Főleg azért, hogy legyen rá egy saját szavuk. Szó szerint egyébként az asztronauta csillaghajóst, a kozmonauta űrhajóst jelent, szóval valamivel pontosabb az orosz, mivel csillagokra senki sem utazik, hiszen ott döglesztő a hőség. Végül megérkeztek a kínaiak. És hogy ne maradjanak le, ők taikonautának hívják a saját embereiket, a kínai űr szóból.

Tehát ma űrhajózunk főleg, de természetesen jövünk egyéb anyagokkal és híradóval is. Kellemes olvasgatást kívánunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!

Jöhet az elméleti tesióra, kaszált Azahriah a Puskás-koncertekkel – híradó

Ha valaki próbálta már az elméleti kötélmászást, mindenképpen tudassa velünk!