Kellemes jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Beáta, Izolda és Lea napja van. Izolda egy lovagi romantikus tragédia egyik alakja. Nagyon sokféle feldolgozása van, de mindegyiknek a középpontjában Trisztán, a cornwalli lovag és Izolda az ír hercegnő tiltott szerelme áll. A lovag egyébként nemcsak harcos katonát jelent, de udvarlót is. Imádó, kérő, hódoló – rengeteg szavunk van a férfira vagy fiúra, aki egy nő szerelméért küzd. Amit a lovag ilyenkor csinál, az pedig a legyeskedés, vagy régi dunántúli szóval: csempeskedés.

Ma nem légy-, hanem darázsfészekbe nyúlunk a vezető cikkünkkel, ugyanis a nemrég megválasztott köztársasági elnök, Sulyok Tamás apjának múltjáról írunk nektek. Senki sem felelős azért, amit a felmenői tettek, de más a helyzet akkor, ha valaki egy nemzet élén áll és azt képviseli. És a felmenői tetteiről hazudik. Itt még nem tudni, ez történt-e, ám a megnyugtató válasz fájóan hiányzik.

Szép tavaszi napunk lesz amúgy, délutánra már jó meleg is. Amerikában több mindennek is a napja március 22-e. Mint az ültess egy virágot nap, vagy a dolgozó anyák napja. Nálunk ezeket nem tartjuk, de ha kedvetek van virágot ültetni, vagy megölelgetni anyát, aki a melója mellett veletek is foglalkozik, tegyétek meg. Meg igazából bármikor.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?