Kirakott tengerimalac gazdit keres

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Elhagyott tengerimalacot találtak az egyik kelet-londoni metróállomás mellett. A malac ketrecbe volt zárva, azon pedig egy felirat hirdette, hogy új otthont keres. A ketrecet egy olyan sikátorban találták, ahol nem voltak utcai kamerák. A malacot DiscoPig-nek keresztelték a Canning Town állomás munkatársai, majd átadták az állatvédőknek.

DiscoPig a megtalálása után. Forrás: RSPCA

A legnagyobb brit állatvédő szervezet, az RSPCA DiscoPig korát hat és tizenkét hónap közé saccolja, egészséges és szépen ápolt kisállat. Egyelőre a szervezet egyik munkatársa vette magához, jelenleg megfigyelés alatt tartják, de hamarosan örökbe adható lesz. És hogy ne legyen egyedül, társat is adnak mellé. A tengerimalacok ugyanis párban érzik a legjobban magukat.

Új otthonra van szükségem. Aláírás: tengerimalac. Forrás: RSPCA

Az RSPCA arra is felhívta a figyelmet, hogy rettentő kegyetlen dolog magára hagyni egy megunt házikedvencet, és arra kérte a lakosságot, hogy inkább más utat keressenek, ha valamiért nem tudnak tovább foglalkozni az állatokkal. Például kérjék állatvédők, vagy állatjóléti szervezetek segítségét. (theguardian.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!