Kirakott tengerimalac gazdit keres

Elhagyott tengerimalacot találtak az egyik kelet-londoni metróállomás mellett. A malac ketrecbe volt zárva, azon pedig egy felirat hirdette, hogy új otthont keres. A ketrecet egy olyan sikátorban találták, ahol nem voltak utcai kamerák. A malacot DiscoPig-nek keresztelték a Canning Town állomás munkatársai, majd átadták az állatvédőknek.

DiscoPig a megtalálása után. Forrás: RSPCA

A legnagyobb brit állatvédő szervezet, az RSPCA DiscoPig korát hat és tizenkét hónap közé saccolja, egészséges és szépen ápolt kisállat. Egyelőre a szervezet egyik munkatársa vette magához, jelenleg megfigyelés alatt tartják, de hamarosan örökbe adható lesz. És hogy ne legyen egyedül, társat is adnak mellé. A tengerimalacok ugyanis párban érzik a legjobban magukat.

Új otthonra van szükségem. Aláírás: tengerimalac. Forrás: RSPCA

Az RSPCA arra is felhívta a figyelmet, hogy rettentő kegyetlen dolog magára hagyni egy megunt házikedvencet, és arra kérte a lakosságot, hogy inkább más utat keressenek, ha valamiért nem tudnak tovább foglalkozni az állatokkal. Például kérjék állatvédők, vagy állatjóléti szervezetek segítségét. (theguardian.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!