Leállt egy sor közösségi oldal, dinók táncoltak Kaliforniában – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Legyenek türelmesebbek a diákok! Lényegében így reagált az Oktatási Hivatal arra, hogy kudarcba fulladt az idei országos digitális kompetenciamérés első napja. Hétfőn rengeteg diák maradt hoppon, ugyanis a teszt vagy lefagyott, vagy nem működött, mert nem töltődtek be a feladatok. Ami a pótlást illeti, az OH honlapján közzétették: az intézményvezetők dönthetnek arról, hogy a tanulók megismétlik-e a mérést. Kedden reggel pedig levelet küldött a hivatal az iskoláknak, hogy figyelmeztessék a diákokat: ha nem töltődik be egy ábra, és csak pörög a homokóra, akkor ne nyomkodják a frissítés gombot, mert az nagyon megterheli a rendszert. A keddi mérések egyébként problémamentesen zajlottak. (hvg.hu)

Kedden délután mindenkit kidobott a Facebook és a Messenger, de nem működött rendesen az Instagram sem. A közösségi oldalak arra kérték a felhasználókat, hogy változtassanak jelszót, de hiába, akkor sem sikerült a belépés. A hiba nem csak Magyarországon, hanem az egész világon érzékelhető volt. A Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Estére fokozatosan helyreállt a rendszer. (Telex)

GIPHY

Sulyok Tamás aláírta a parlament Svédország NATO-csatlakozásáról hozott döntését – jelentette be a Sándor-palota, aminek a honlapján ma le is cserélték Novák Katalin arcát Sulyokéra. Az új államfő kedden lépett hivatalba, így ez az első elnöki döntése. A napokban többször is előkerült a sajtóban Sulyok neve, ugyanis úgy fest, nem állja meg a helyét az, amit korábban az édesapjáról nyilatkozott. Sulyok azt mondta, kommunista bosszú miatt ügyvéd édesapját 1946-ban halálra ítélték. Történészek azonban kiderítették, hogy az új államfő apját soha, senki nem ítélte halálra, bujkálnia pedig azért kellett, mert szerepet vállalt egy hazai náci pártban. Sulyok a történészek állításaira egyelőre nem reagált. (Sándor-palota, hvg360)

1273 ember öltözött dinójelmezbe Kaliforniában vasárnap egy világrekordkísérlethez. A Legolandben tartott táncos bulit azért szervezték meg, mert a hónap végén megnyílik az új, tematikus dinós park, ami saját bevallása szerint minden dinoszauruszrajongó kedvenc helye lesz, kortól függetlenül. A korábbi „a legtöbb dinoszaurusznak öltözött ember egy helyen” nevű rekordot 2023-ban állították fel Saskatchewanban. A kaliforniai menetet egy legós T-Rex jelmezbe öltözött férfi vezette, a muzsikát pedig a Legoland saját fúvószenekara szolgáltatta. Volt nagy dínom-dánom! (UPI)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!