Köszönjük a dollárokat!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Kispolgár-projekt elindulásában, a gyűjtési kampány megvalósításában az A4D támogatásának kulcsszerepe volt. A tőlük kapott segítség nélkül ma nem mondhatnánk el, hogy a Kispolgár létrejön, és idén a magyar gyerekek telefonjára kerülhet. Támogatásuk önmagában nem fedezi a Kispolgár költségét, de jelentősen megkönnyíti a munkánkat.

Az A4D sem tartalmi, sem formai-technikai követelményeket nem támasztott, és a továbbiakban sem fog. A Kispolgár célja, hogy a magyar gyerekekhez jól megírt, gondosan szerkesztett, érdekes és fontos híreket juttasson el, és segítse őket a világ megértésében, valamint abban, hogy tudatos polgárrá nőjenek fel. Ez a törekvésünk találkozott az A4D küldetésével.

Az együttműködést köszönjük az Action for Democracy vezetésének és személyesen Korányi Dávidnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar politika egyes szereplői további rágalomhadjáratra, illetve riogatásra használják majd a támogatás tényét, de különösebben nem érdekel minket – azt leszámítva, hogy a nyilvánvalóan valótlan tényállításokat lelkesen kifizettetjük. A felböffenő, tipikus hörgésekre itt válaszoltunk. Leendő olvasóinkat és támogatóinkat ez a körülmény egyáltalán nem zavarja, hiszen ők tudják, hogy a magyar civil szféra időtlen idők óta támaszkodik a külföldi forrásokra – már a Fidesz is így kezdte.

Szívesen elfogadnánk egyébként a Nemzeti Kulturális Alap vagy az MNB támogatását is, de valami azt súgta, hogy kár próbálkoznunk, közszolgálat ide vagy oda. Ha tévedtünk, várjuk jelentkezésüket.

Működésünk törvényes, az adókat befizetjük, lapot alapítani és ahhoz támogatást elfogadni elidegeníthetetlen jogunk. Ugyanúgy, ahogy számos határon túli magyar civil szervezet és sajtótermék is kapott pénzt a magyar kormánytól. Szerencséje a külhoni magyarságnak, hogy jóval toleránsabb, civilizáltabb kormányzatok vezetése alatt élhetnek, amelyek a magyar jobboldal eszköztárát nem használják.

A munkát folytatjuk, az eddigi és további támogatásokért hálásak vagyunk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.