Lefilmezték, hogy egy walesi kisegér minden éjjel kitakarít

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az állatok többek között azért csodálatosak, mert ügyes-bajos, emberihez hasonló dolgaikkal állandóan mosolyt csalnak arcunkra. Alig néhány nappal azután, hogy ölelkező vidrákról és szerelmes halakról írtunk,

most egy rendmániás egérről vagyunk kénytelenek beszámolni.

A BBC nemrég egy nyugdíjas postás és lelkes hobbifotós, Rodney Holbrook történetét adta hírül. A férfi néhány hónapja észrevette, hogy a kerti szerszámos házban, vagyis a fészerben valaki minden éjjel rendet rak a munkapadon.

Elképzelni sem tudta, mi történhet ott éjszakánként, ezért éjjellátó kamerákat szerelt be, hogy leleplezze a tettest. Legnagyobb meglepetésére a kamerák egy egeret rögzítettek, aki megjelent az asztalon, és nekiállt csipeszeket, dugókat és csavarokat pakolászni.

A postás elmesélte, hogy a rendrakási rituálé körülbelül két hónapja tart. A walesi takarítóegér néven elhíresült állat szinte mindig éjszaka dolgozik, ráadásul elég aprólékosan. Amit csak tud, visszapakol a dobozba.

A nyugdíjas most már nem is vesződik a rendrakással. Amikor végez a fészerben a munkákkal, az asztalon hagyja az apró dolgokat, és azok reggelre visszakerülnek a helyükre. Sőt: most már különböző nehézségű tárgyakkal is kísérletezik, és figyeli, hogy az egér fel tudja-e emelni őket.

Kiemelt kép: BBC / Kispolgár

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!