Lefilmezték, hogy egy walesi kisegér minden éjjel kitakarít

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az állatok többek között azért csodálatosak, mert ügyes-bajos, emberihez hasonló dolgaikkal állandóan mosolyt csalnak arcunkra. Alig néhány nappal azután, hogy ölelkező vidrákról és szerelmes halakról írtunk,

most egy rendmániás egérről vagyunk kénytelenek beszámolni.

A BBC nemrég egy nyugdíjas postás és lelkes hobbifotós, Rodney Holbrook történetét adta hírül. A férfi néhány hónapja észrevette, hogy a kerti szerszámos házban, vagyis a fészerben valaki minden éjjel rendet rak a munkapadon.

Elképzelni sem tudta, mi történhet ott éjszakánként, ezért éjjellátó kamerákat szerelt be, hogy leleplezze a tettest. Legnagyobb meglepetésére a kamerák egy egeret rögzítettek, aki megjelent az asztalon, és nekiállt csipeszeket, dugókat és csavarokat pakolászni.

A postás elmesélte, hogy a rendrakási rituálé körülbelül két hónapja tart. A walesi takarítóegér néven elhíresült állat szinte mindig éjszaka dolgozik, ráadásul elég aprólékosan. Amit csak tud, visszapakol a dobozba.

A nyugdíjas most már nem is vesződik a rendrakással. Amikor végez a fészerben a munkákkal, az asztalon hagyja az apró dolgokat, és azok reggelre visszakerülnek a helyükre. Sőt: most már különböző nehézségű tárgyakkal is kísérletezik, és figyeli, hogy az egér fel tudja-e emelni őket.

Kiemelt kép: BBC / Kispolgár

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?