Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film díját a 81. Golden Globe díjátadó gálán. A film elhozta a legjobb rendezőnek (Christopher Nolan), valamint a legjobb férfi főszereplőnek (Cillian Murphy) és mellékszereplőnek (Robert Downey Jr.) járó aranyszobrot is. A legjobb filmzene kategóriában is az Oppenheimer nyert.

Korábban írtunk arról, hogy a Barbie című filmet 10 kategóriában jelölték, viszont ebből mindössze kettőt nyert meg. Greta Gerwig filmje a Golden Globe idei új kategóriáját, a legnézettebb mozis kasszasikereknek járó elismerést kapta meg. A film betétdaláért Billie Eilish és testvére, Finneas nyerték meg a Golden Globe-ot.

A legjobb drámai női főszereplő Lily Gladstone lett. Ő történelmet írt azzal, hogy ő volt az első amerikai őslakos nő, akit nemcsak hogy jelöltek, hanem meg is kapta a díjat. Gladstone a Megfojtott virágok című filmben nyújtott alakításáért nyert. Emma Stone a vígjáték kategóriában győzött, a Szegény párák című film női főszereplőjeként.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, A mackó pedig a legjobb vígjáték sorozat díját szerezte meg. A legjobb nem angol nyelvű film kategóriáját Az egy zuhanás anatómiája című film nyerte meg.

A Golden Globe-díjakat 300 újságíró szavazza meg a világ minden tájáról. Ezt tartják a második legrangosabb amerikai filmdíjnak. (telex.hu)

Kiemelt kép: hollywoodreporter.com

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.