Még mindig dühös vagy a volt szerelmedre? A macskák majd elintézik

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egyedülálló módon ünnepli a Valentin napot egy Rhode Island-i állatvédő szervezet. A RISPCA nevű menhely 5 dolláros adományért cserébe bárki volt barátjának vagy barátnőjének a nevét beteszi egy alomtálcára, hogy a macskák azon végezzék el a dolgukat. Ez persze nem túl kedves dolog, de a felnőttek között talán a legártatlanabb búfelejtők között lehet.

A Love Stinks (A szerelem bűzlik) nevű akció ötlete a szervezet macskamenedzserétől, Oliviától származik. Az a célja, hogy pénzt gyűjtsön a szervezetnek, és egyben némi humort vigyen az ünnepbe.

A szomorú szerelmesek az állatvédők honlapján adományozhatnak, majd elküldhetik nekik volt szerelmük, volt barátjuk vagy valami más, általuk gyűlölt dolog nevét. A RISPCA ezt egy kartonpapírra írja, majd az alomtálcára helyezi, hogy a macskák maradandó nyomot hagyhassanak rajta.

Cat Lovers / Facebook

Az akciót még csak néhány napja hirdették meg, de máris több mint 350 lepisilendő név érkezett hozzájuk. Állítólag még Alaszkából is keresték őket. A menhely amúgy nagyon örül a kampány sikerének, de csak Valentin napig tart a bosszúálló akció. Az állatvédők azt tervezik, hogy videókat készítenek a „folyamatról”, amelyeket majd megosztanak a közösségi felületeiken.

Nem ez az első alkalom, hogy állatokat hívnak segítségül a csalódott szerelmesek számára. A texasi San Antonio Állatkert évek óta minden Valentin naphoz közeledve megszervezi a Cry Me a Cockroach nevű adománygyűjtő akciót.

San Antonio Zoo / X

Ennek keretében mindenki elnevezhet az exéről egy csótányt vagy zöldséget, amelyet aztán élő adásban szolgálnak fel az állataiknak. Aki részt vesz az akcióban, oklevelet is kap. Az adománygyűjtés tavaly nemzetközi figyelmet kapott, de idén még nagyobb durranásnak ígérkezik.

YouTube

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!