Több mint öt és fél évet késtek tavaly a vonatok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Magyar Államvasutak összes járatának késései összeadva öt év nyolc hónapot tettek ki tavaly. Ezt a Telex számolta ki, miután kikérte a MÁV-tól a 2023-as adatokat. A számok természetesen a személyvonatokra vonatkoznak.

A késések egyre nőnek, 2020-hoz viszonyítva 80 százalékkal több volt a kiesett idő, tehát majdnem kétszer annyi. 2017-ben még csak három és fél év volt az összesített késés. Fontos viszont, hogy ezért nemcsak maga a vasúttársaság felelős. Hanem egyszerűen nem jutott elég pénz olyan fejlesztésekre, amelyeknek a hiánya ebben mutatkozik meg.

Ilyen például a sínek és a felsővezetékek szörnyű állapota, a biztosítóberendezés hibái, és az öreg járművek is gyakran elromlanak (vasutasnyelven: fekve maradnak). Az is gyakran előfordul, hogy egy problémából egy csomó másik lesz, mert egy baleset vagy műszaki hiba az összes arra járó vonatot feltartja. (Telex)

(Kiemelt kép: Szabó László / Flickr)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!