Ne egyetek fogpiszkálót, mert az rossz. Értem?

Onnan lehet tudni, hogy valami egészen nagy marhaságot csinálsz, hogy a kormány kér meg rá, hogy fejezd be. Legalábbis így történt Dél-Koreában, ahol az élelmezésért felelős minisztériumnak kellett figyelmeztetni az embereket, hogy hagyják abba az olajban sült fogpiszkáló evését.

Nem olvastad félre, az ázsiai országban egyre jobban terjed az a szokás, hogy emberek kisütik és elropogtatják a fogpiszkálót. Ott egyébként ez nem fából vagy műanyagból, hanem burgonya- vagy kukoricakeményítőből készül. Általában zöldre színezik. Kisütve pedig úgy néz ki, mint a zöld szalmakrumpli. Rengeteg videó jelent meg a közösségi médiában, ahol emberek különböző tippeket adnak ahhoz, hogy mivel érdemes fogyasztani. A sajtos változatnak különösen nagy sikere volt, ezt ezrével osztották meg a TikTokon és az Intagramon is.

Koreai fogpiszkáló „nyersen” és kisütve. Forrás: boredpanda

A dél-koreai hatóságok leginkább azért aggódnak, mert nincs kutatás arra, hogy mit okoz a fogpiszkáló az emberi szervezetben. A kormány ezért az X-en inkább arra kérte az embereket, hogy hagyják abba ezt a hülyeséget. Dél-Koreában egyébként nagyon népszerűek azok a videók, amikben emberek csak esznek. Nagy mennyiségben, szinte bármit. Ennek a videós műfajnak a neve „mukbank”, ebben tűnt fel és innen indult hódító útjára a sült fogpiszkáló. (nbcnews.com)

kiemelt kép: South Park

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.