Nem lesz szkíta Magyarország. Híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Barbie film Ken babája kiakadt az Oscar-jelöléseken. „Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül”. Ezt mondta Ryan Gosling, miután a Barbie-t alakító Margot Robbie-t nem jelölték legjobb főszereplőnek, és Greta Gerwiget sem legjobb rendezőnek. Azért a két sztár nem maradt jelölések nélkül, Margot Robbie producerként került a jelöltek közé a legjobb film kategóriában, Greta Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték. (hvg.hu)

A vadmacska lett 2024-ben az év emlőse.  Az európai vadmacska ránézésre nagyon hasonlít a házimacskához, de életmódjában, viselkedésében vérbeli vadállat. A ragadozó macsek a nappalokat sűrű erdők, bozótosok mélyén, sziklaüregekben, fák odvában meghúzódva tölti. Az éjszaka leple alatt a nyíltabb terepen, erdei tisztásokon vadászik. Tápláléka csaknem kizárólag frissen elejtett állatokból áll: rágcsálókat, madarakat, de akár üregi nyúl méretű zsákmányt is ejthet. A vadmacska Magyarországon fokozottan védett állat. (nepszava.hu)

Ez itt Cirmike vadon élő rokona. Forrás: agroinform.hu

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?