Nem lesz szkíta Magyarország. Híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Barbie film Ken babája kiakadt az Oscar-jelöléseken. „Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül”. Ezt mondta Ryan Gosling, miután a Barbie-t alakító Margot Robbie-t nem jelölték legjobb főszereplőnek, és Greta Gerwiget sem legjobb rendezőnek. Azért a két sztár nem maradt jelölések nélkül, Margot Robbie producerként került a jelöltek közé a legjobb film kategóriában, Greta Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték. (hvg.hu)

A vadmacska lett 2024-ben az év emlőse.  Az európai vadmacska ránézésre nagyon hasonlít a házimacskához, de életmódjában, viselkedésében vérbeli vadállat. A ragadozó macsek a nappalokat sűrű erdők, bozótosok mélyén, sziklaüregekben, fák odvában meghúzódva tölti. Az éjszaka leple alatt a nyíltabb terepen, erdei tisztásokon vadászik. Tápláléka csaknem kizárólag frissen elejtett állatokból áll: rágcsálókat, madarakat, de akár üregi nyúl méretű zsákmányt is ejthet. A vadmacska Magyarországon fokozottan védett állat. (nepszava.hu)

Ez itt Cirmike vadon élő rokona. Forrás: agroinform.hu

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?