Nemzeti jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esőmentes, kellemes napra számítunk. Kristóf napja van, és nyilván tudod, hogy nemzeti ünnep is.

Az 1848-as forradalom évfordulója persze a legtöbb embernek annyit jelent, hogy ma tovább lehet aludni. Még a szabadságharc előtt a nyelvújítók előálltak azzal a szóval, hogy szunnyadalom. Alvást jelentett volna, ha bárki is komolyan veszi. De most pont jól jön, hiszen látjuk ma reggel is, hogy 176 év alatt a forradalomból sokaknak szunnyadalom lett. Hiába, nem gondolhatjuk mindenről pont ugyanazt. Van olyan, amiről mind ugyanazt gondoljuk? Mi egyáltalán a nemzet, amiről annyit szájalnak a politikusok? Erről írunk ma, és ígérjük, izgalmasabb lesz, mint egy iskolai ünnepély.

Ilyenkor egyébként mindig vannak beszédek, a miniszterelnök és az ellenzéki politikusok is elmondják majd a magukét. Általában azt, hogy a forradalom örökösei történetesen ők maguk, és nem azok a másikak a másik téren. Ha mégis történik valami ennél érdekesebb, az esti híradóból megtudod. Ha pedig kimozdulnál, a tegnapi útmutatónkban találsz programokat egész hétvégére.

És ha ezt véletlenül reggel hétkor olvasnád, akkor újra szólunk: szünnap van! Aludj tovább! Éljen a szunnyadalom!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?