Olaszországban betiltják a kiskutyajógát

Valószínűleg te is láttál már olyan videókat, ahol jógázó emberek között egy rakás kiskutya rohangál. Ezt kiskutyajógának hívják, és világszerte terjed, ami a cukiságfaktornak köszönhetően egyáltalán nem is csoda. Bár nehezen értjük, hogy ha egy csapat kutya berohan egy stúdióba, akkor ki tud továbbra is a mozdulatokra koncentrálni.

A sport szerelmesei szerint az állatok jelenléte fokozza a gyakorlatokkal járó nyugalom érzését. Egy kiskutyajógastúdió vezetője szerint sok oka lehet annak, hogy az emberek ilyen órára menjenek. „Egyesek egyszerűen csak szeretnének kapcsolatba kerülni egy állattal, mert otthon nincs nekik. De olyanok is vannak, akik valamilyen betegségben szenvednek, és egy óra gyakorlás segít nekik igazán ellazulni.”

Olaszországban azonban nem lehet több kiskutyajógát tartani, mert az egészségügyi minisztérium betiltotta azt. A kormány azután húzta be a féket a jógavonaton, hogy az olasz médiában több riport is megjelent arról, hogy a kiskutyákkal rosszul bánnak az órákon. Az állatvédők ekkor a jóga betiltását követelték, de nem csak a rossz bánásmód miatt, hanem a kiskutyák kereskedelmi célokra való felhasználása miatt is.

A minisztérium közölte, hogy tudnak olyan jógastúdiókról, akik közvetlenül kutyatenyésztőkkel veszik fel a kapcsolatot, hogy elhozzanak egy-egy órára néhány kiskutyát – de ennek most vége. Mostantól csak felnőtt kutyákat lehet használni az „állat által segített wellness-tevékenységekre”, szól a határozat.

Giusy D’Angelo, az olaszországi nemzeti állatvédelmi hivatal kutyaszakértője szerint az embereket annyira elönthetik az érzelmek, miután ilyen közel kerültek a kiskutyákhoz egy jógaórán, hogy azt kockáztatják, hogy impulzív döntést hoznak, és örökbe fogadnak egyet. Szerinte ez arra késztetheti az embereket, hogy körültekintés nélkül hozzanak meg egy ilyen fontos döntést. (Guardian)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Meleg is lesz, melegek is, sőt szivárvány is várható! Vagyis ugorgyán! Meg ufók!

Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

És még: meghosszabbították a hőségriadót, Múzeumok Éjszakája lesz holnap.