Olaszországban betiltják a kiskutyajógát

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Valószínűleg te is láttál már olyan videókat, ahol jógázó emberek között egy rakás kiskutya rohangál. Ezt kiskutyajógának hívják, és világszerte terjed, ami a cukiságfaktornak köszönhetően egyáltalán nem is csoda. Bár nehezen értjük, hogy ha egy csapat kutya berohan egy stúdióba, akkor ki tud továbbra is a mozdulatokra koncentrálni.

A sport szerelmesei szerint az állatok jelenléte fokozza a gyakorlatokkal járó nyugalom érzését. Egy kiskutyajógastúdió vezetője szerint sok oka lehet annak, hogy az emberek ilyen órára menjenek. „Egyesek egyszerűen csak szeretnének kapcsolatba kerülni egy állattal, mert otthon nincs nekik. De olyanok is vannak, akik valamilyen betegségben szenvednek, és egy óra gyakorlás segít nekik igazán ellazulni.”

Olaszországban azonban nem lehet több kiskutyajógát tartani, mert az egészségügyi minisztérium betiltotta azt. A kormány azután húzta be a féket a jógavonaton, hogy az olasz médiában több riport is megjelent arról, hogy a kiskutyákkal rosszul bánnak az órákon. Az állatvédők ekkor a jóga betiltását követelték, de nem csak a rossz bánásmód miatt, hanem a kiskutyák kereskedelmi célokra való felhasználása miatt is.

A minisztérium közölte, hogy tudnak olyan jógastúdiókról, akik közvetlenül kutyatenyésztőkkel veszik fel a kapcsolatot, hogy elhozzanak egy-egy órára néhány kiskutyát – de ennek most vége. Mostantól csak felnőtt kutyákat lehet használni az „állat által segített wellness-tevékenységekre”, szól a határozat.

Giusy D’Angelo, az olaszországi nemzeti állatvédelmi hivatal kutyaszakértője szerint az embereket annyira elönthetik az érzelmek, miután ilyen közel kerültek a kiskutyákhoz egy jógaórán, hogy azt kockáztatják, hogy impulzív döntést hoznak, és örökbe fogadnak egyet. Szerinte ez arra késztetheti az embereket, hogy körültekintés nélkül hozzanak meg egy ilyen fontos döntést. (Guardian)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.