Tegnap volt a világ egyik legdrágább partija

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az Instagram és az összes közösségi média tele lett reggelre szebbnél furább ruhába öltözött világsztárokkal. A világ celebjeinek krémje Dua Lipától Lewis Hamiltonon át Doja Catig ott volt tegnap a Met-gálán New Yorkban, olyan ruhákban, amikről még sokan sokáig fognak írni és beszélni.

A Met-gálát először 1948-ban rendezték meg adománygyűjtés céljából. A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum divatért felelős részlege ezzel próbált pénz szerezni. Főleg a város társadalmi elitjét célozták az akkor még 50 dolláros belépőjegyekkel. Ez mai áron nagyjából 520 dollár, azaz 190 ezer forintnak megfelelő összeg. Az idei legolcsóbb jegyek 75 ezer dollárnál, azaz 27 millió forintnál kezdődtek. És csak az vehetett rá jegyet, akit a szervezők meghívtak. A cél viszont megmaradt, a bevételből a múzeumot támogatják.

The Metropolitan Museum of Art kép: wikipedia

A gálát 1995 óta Anna Wintour, a neves Vogue divatmagazin főszerkesztője szervezi, aki minden évben négy hírességgel vezeti az estélyt. Idén Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny és Chris Hemsworth voltak az esemény házigazdái.

A gála minden évben május első hétfőjére esik. Mindig van egy témája is, ami a Metropolitan aznap nyíló kiállításához kötődik. A dresszkódot idén egy brit szerző, J.G Ballard The Garden of Time, azaz Az idő kertje című novellája ihlette. Ezt többen úgy oldották meg, hogy kertnek, virágnak, virágcserépnek vagy tündérnek öltöztek. A gála idén különösebb botrányok nélkül zajlott, ez nem szokott mindig így lenni. De úgy látszik, most a sztrárok is csak egy nyugis jelmezbálra vágytak. (cnn.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!