Paravánnal takartak ki egy népszerű japán szelfiszpotot

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Fekete hálóval takartak ki egy kilátópontot Japánban, ahol turisták hadai szoktak fotózkodni a csodálatos Fudzsi-heggyel a háttérben. A festői Fudzsikavagucsiko városában igencsak fellendült a turizmus az elmúlt időszakban, a járvány óta nagyon sok látogató özönlött hozzájuk.

A turisták hagyományosan egy kisbolt előtti járdán készítik el a tökéletes felvételt, onnan ugyanis gyönyörűen látszik a 3776 méteres hegycsúcs.

Facebook

Vagyis csak látszott.

The Star / Reuters / YouTube

A helyiek rengeteget panaszkodtak a kilátópont miatt, mert megzavarták az életüket a szabálytalanul közlekedő és szemetelő turisták.

A japán hatóságok először nagyméretű, többnyelvű táblákat helyeztek ki, hogy az emberek ne mászkáljanak ki az útra – de hiába. Április végén bejelentették, hogy elkordonozzák a helyszínt, erre pedig sort is kerítettek a minap. Kamerák tömkelege kísérte végig, ahogy oszlopokat és drótokat állítottak fel a járdához.

Japán a paravánnal szeretné megvédeni az utcáit és a helyiek életmódját. Más kérdés, hogy a kordon mennyire lesz hatékony, könnyen lehet, hogy néhány nap múlva valaki lyukat üt majd rajta.

Nem Japán az első, aki szigorú intézkedésekkel igyekszik megfékezni a turistákat. Tavaly tavasszal az ausztriai Hallstattban emeltek kerítést egy népszerű hegyi kilátónál, mert ott egyszerűen túlságosan sok turista tolongott.

Facebook

A kilátópont sokak szerint olyan, mintha arról mintázták volna a Jégvarázs című film kastélyát. A városkában egyébként alig több mint 700 ember lakik, de főszezonban naponta akár 10 ezren is megfordulnak náluk. A turistabuszok pedig súlyosan akadályozták a forgalmat – nem is csoda, hogy a helyieknek elegük lett. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?