Paravánnal takartak ki egy népszerű japán szelfiszpotot

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Fekete hálóval takartak ki egy kilátópontot Japánban, ahol turisták hadai szoktak fotózkodni a csodálatos Fudzsi-heggyel a háttérben. A festői Fudzsikavagucsiko városában igencsak fellendült a turizmus az elmúlt időszakban, a járvány óta nagyon sok látogató özönlött hozzájuk.

A turisták hagyományosan egy kisbolt előtti járdán készítik el a tökéletes felvételt, onnan ugyanis gyönyörűen látszik a 3776 méteres hegycsúcs.

Facebook

Vagyis csak látszott.

The Star / Reuters / YouTube

A helyiek rengeteget panaszkodtak a kilátópont miatt, mert megzavarták az életüket a szabálytalanul közlekedő és szemetelő turisták.

A japán hatóságok először nagyméretű, többnyelvű táblákat helyeztek ki, hogy az emberek ne mászkáljanak ki az útra – de hiába. Április végén bejelentették, hogy elkordonozzák a helyszínt, erre pedig sort is kerítettek a minap. Kamerák tömkelege kísérte végig, ahogy oszlopokat és drótokat állítottak fel a járdához.

Japán a paravánnal szeretné megvédeni az utcáit és a helyiek életmódját. Más kérdés, hogy a kordon mennyire lesz hatékony, könnyen lehet, hogy néhány nap múlva valaki lyukat üt majd rajta.

Nem Japán az első, aki szigorú intézkedésekkel igyekszik megfékezni a turistákat. Tavaly tavasszal az ausztriai Hallstattban emeltek kerítést egy népszerű hegyi kilátónál, mert ott egyszerűen túlságosan sok turista tolongott.

Facebook

A kilátópont sokak szerint olyan, mintha arról mintázták volna a Jégvarázs című film kastélyát. A városkában egyébként alig több mint 700 ember lakik, de főszezonban naponta akár 10 ezren is megfordulnak náluk. A turistabuszok pedig súlyosan akadályozták a forgalmat – nem is csoda, hogy a helyieknek elegük lett. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.