Szép jó reggelt!

Napos, mosolygós és meleg időnk lesz. Ráadásul mindjárt itt a hétvége! Ármin és Pálma névnapja van. Egyik sem épp gyakori, szóval nem ma szedik meg magukat a cukrászdák. Amúgy a madarak és fák napja is ma van, de nekik se szokás tortát venni emiatt.

Te viszont ettől függetlenül valószínűleg elmajszolsz egy-két csokit, cukorkát, chipset vagy egyéb nyalánkságot ma is. Bocs a feltételezésért, a statisztikák azt mutatják, hogy a gyerekek többsége nem tud ellenállni, a szülők pedig nekik nem tudnak. Ha mégis megállod, akkor gratulálunk. Az viszont nem véletlen, hogy a csokik és hasonlók ennyire kínálják magukat. Ma megírjuk, hogyan ejtik rabul a gyermekeket az édességgyártók, és mit lehetne tenni ez ügyben.

Persze ez nem új jelenség, édesipar régóta van. Csak ma több a lehetőség, mint mondjuk ötven éve, amikor a magyar gyerekek zöme leginkább zizit rágcsált. Vagyis puffasztott, cukros rizst. Olcsó volt, jutott mindenkinek, és ez passzolt a szocializmushoz. Ma már csak kis műhelyekben készül, inkább nosztalgiázó felnőtteknek. Romániában ezt inkább búzából készítik, és úgy hívják, pufarin.

Lesz még egy Böhöm Bogár is ma, és természetesen minden fontos hír, hogy ne maradj le semmiről, ami történik körülöttünk. Érezd jól magad, csokival vagy anélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!

Jöhet az elméleti tesióra, kaszált Azahriah a Puskás-koncertekkel – híradó

Ha valaki próbálta már az elméleti kötélmászást, mindenképpen tudassa velünk!