Szép jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Napos, mosolygós és meleg időnk lesz. Ráadásul mindjárt itt a hétvége! Ármin és Pálma névnapja van. Egyik sem épp gyakori, szóval nem ma szedik meg magukat a cukrászdák. Amúgy a madarak és fák napja is ma van, de nekik se szokás tortát venni emiatt.

Te viszont ettől függetlenül valószínűleg elmajszolsz egy-két csokit, cukorkát, chipset vagy egyéb nyalánkságot ma is. Bocs a feltételezésért, a statisztikák azt mutatják, hogy a gyerekek többsége nem tud ellenállni, a szülők pedig nekik nem tudnak. Ha mégis megállod, akkor gratulálunk. Az viszont nem véletlen, hogy a csokik és hasonlók ennyire kínálják magukat. Ma megírjuk, hogyan ejtik rabul a gyermekeket az édességgyártók, és mit lehetne tenni ez ügyben.

Persze ez nem új jelenség, édesipar régóta van. Csak ma több a lehetőség, mint mondjuk ötven éve, amikor a magyar gyerekek zöme leginkább zizit rágcsált. Vagyis puffasztott, cukros rizst. Olcsó volt, jutott mindenkinek, és ez passzolt a szocializmushoz. Ma már csak kis műhelyekben készül, inkább nosztalgiázó felnőtteknek. Romániában ezt inkább búzából készítik, és úgy hívják, pufarin.

Lesz még egy Böhöm Bogár is ma, és természetesen minden fontos hír, hogy ne maradj le semmiről, ami történik körülöttünk. Érezd jól magad, csokival vagy anélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?