Sztárok, akik vállalják sminkmentes arcukat

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bár a közösségi oldalakon még sokan szeretik a túlfilterezett, túlsminkelt arcokat, vannak olyan sztárok, akik egyre inkább a valóságot akarják mutatni. Erre különböző okaik vannak, de az egyik az, hogy megmutassák a fiataloknak: nem kell szégyellnünk a természet adta testünket és az arcunkat. Mutatunk is pár sztárt, akik szinte alig sminkelnek már, és nem szégyellik kisebb-nagyobb hibáikat.

Millie Bobby Brown

A Stranger Thingsszel berobbant 20 éves színésznő nemrég a The Drew Barrymore showban jelent meg, nemcsak smink nélkül, hanem pattanástapasszal az arcán. Merész vállalás, és nekünk nagyon tetszik. Mert ugyan melyikünknek nem volt valaha pattanás az arcán?

Pamela Anderson

Pamela Anderson. Forrás: Instagram
Pamela Anderson. Forrás: Instagram

Hogy egy pár generációt ugorjunk, hoztuk nektek az egykori szexszimbólumot, Pamela Andersont. A kilencvenes években mindenki majd megőrült érte, akkor élte fénykorát a Baywatch című sorozat, amiben vízimentőt játszott. 2023-ban a párizsi divathéten jelent meg teljesen natúr arccal, láttatva ráncait, bőrhibáit és karikáit a szemei alatt. Mindenki elájul az 56 éves színésznő merészségétől, és szinte semmilyen kritikát nem kapott, sőt. Anderson, aki fiatalabb korában erősen sminkelte magát, ezt nyilatkozta erről az új szokásáról: „Sokkal kényelmesebben érzem magam a bőrömben, mint valaha. De egy olyan iparágban dolgozom, aminek a középpontjában a szépség áll. Azt gondoltam, kihívás elé állítom a trendet. Mert a szépség nagy része igenis belülről jön.” E mellé hozzátette azt is, hogy egykori sminkese halála után kezdett el nem sminkelni, de akkor még nem is sejtette, mennyire felszabadító érzés lesz.

Alicia Keys

Talán ő volt az első és a legdrasztikusabb a no makeup körben, aki még 2016-ban kijelentette, hogy soha többé nem sminkel. Ezt azóta ugyan megtörte, de azért így is nagyon gyakran jelenik meg natúr arccal, és nagyon pici sminket használ. Akkor azt mondta: „Ez egy ördögi kör. Minél többet sminkelsz, annál több pattanásod lesz, amiket majd el kell takarni, tehát még több smink kell hozzá. Sosem éreztem elég szépnek magamat, főleg smink nélkül. Elegem lett abból, hogy folyamatosan szégyellem magamat, a bőrömet, a hibáimat. Nagyon rosszat tett az önbizalmamnak. Amióta elengedtem, sokkal jobb.”

Shailene Woodley

A Csillagainkban a hiba és A beavatott 32 éves színésznője karrierje csúcsán jelent meg sokszor smink nélkül a vörös szőnyegen. Ezt azzal magyarázta, hogy olyan elérhetetlen szépségideálokat támasztanak felénk, hogy teljesen kinyírják az ember önbizalmát. Mikor meglátott egy magáról készült túlphotoshoppolt képet egy magazinban úgy döntött, hogy rendszeresen mutatkozik majd smink nélkül. Woodley ritkán használja a közösségi oldalait, de Instagramon többször live-ozott mackóban, kócosan és smink nélkül.

Cara Delevingne

Az egyik legkeresettebb szupermodell egyáltalán nem a sztereotipikus modell. Szabadidejében fiús ruhákban és nulla sminkkel szokott mutatkozni. Egyszer azt nyilatkozta, ha rajta múlna, soha nem viselne sminket. Nem bánja, ha látszanak a hibái, mert ettől emberi.

Zendaya

Zendaya. Forrás: Instagram
Zendaya. Forrás: Instagram

Nem túlzás állítani, hogy generációja egyik legnépszerűbb színésznője, mégsem fél tökéletlen képet mutatni magáról. Most ugyan a Dűne második részének premierjei miatt Instája tele van vörös szőnyeges fotókkal, visszapörgetve bőven vannak olyan képek, amiken natúr arccal és nem a legelőnyösebb szögből fotózza magát. Szeret sminkelni, de nem fél megmutatni magát anélkül sem. Ez pedig egy egészséges egyensúly.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?