Jó reggelt!

Marad ez a rusnya, borús, esős és hűvös idő. Reméljük, nem rontja el a Gergelyek névnapját!

Biztosan észrevettétek már, hogy vannak szavak, amiket élő ember sose mond ki, csak írásban léteznek. Ilyen például a sertés. Azt mindenki disznónak hívja, kivéve a hentesnél és az étlapon. Az újságírók gyakran etetik ilyen képtelenségekkel az olvasókat, mert valamikor a fejükbe verték, hogy a szóismétlés bűn. Ezért a kapust hálóőrnek hívják, a labdát pettyesnek, az Alkotmánybíróságot pedig úgy, hogy „taláros testület”. Ezeket zsurnalizmusnak nevezzük, sajtónyelvnek. És mi igyekszünk tőle megkímélni benneteket. De azért érdekességként itt van még egy: a kebelcsoda. Az annyit jelent, hogy nagymellű nő. Ma már főleg csak a legalja, eleve szemétnek gyártott újságokban bukkan fel, szóval reméljük, nem nagyon találkozol vele.

Ma azért lesz szó egy nőről, Pamela Andersonról, akit efféle kebelcsodaként mutogattak húsz éve még, de ma már mással hívja fel magára a figyelmet. Ennél fontosabb viszont, hogy ma 25 éve lépett be Magyarország a NATO-ba, és azóta is benne van. Megírjuk ezért, hogy mi a NATO és mire való. Lesz még ezenkívül kutyapárt, és ahogy általában, hírek mindenről, ami számít. Zsurnalizmusok nélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.