Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Marad ez a rusnya, borús, esős és hűvös idő. Reméljük, nem rontja el a Gergelyek névnapját!

Biztosan észrevettétek már, hogy vannak szavak, amiket élő ember sose mond ki, csak írásban léteznek. Ilyen például a sertés. Azt mindenki disznónak hívja, kivéve a hentesnél és az étlapon. Az újságírók gyakran etetik ilyen képtelenségekkel az olvasókat, mert valamikor a fejükbe verték, hogy a szóismétlés bűn. Ezért a kapust hálóőrnek hívják, a labdát pettyesnek, az Alkotmánybíróságot pedig úgy, hogy „taláros testület”. Ezeket zsurnalizmusnak nevezzük, sajtónyelvnek. És mi igyekszünk tőle megkímélni benneteket. De azért érdekességként itt van még egy: a kebelcsoda. Az annyit jelent, hogy nagymellű nő. Ma már főleg csak a legalja, eleve szemétnek gyártott újságokban bukkan fel, szóval reméljük, nem nagyon találkozol vele.

Ma azért lesz szó egy nőről, Pamela Andersonról, akit efféle kebelcsodaként mutogattak húsz éve még, de ma már mással hívja fel magára a figyelmet. Ennél fontosabb viszont, hogy ma 25 éve lépett be Magyarország a NATO-ba, és azóta is benne van. Megírjuk ezért, hogy mi a NATO és mire való. Lesz még ezenkívül kutyapárt, és ahogy általában, hírek mindenről, ami számít. Zsurnalizmusok nélkül!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?