Te hogy szereted a polipot?

Valószínűleg eddig nem gondolkoztál azon, hogy milyen lehet összehaverkodni egy polippal. Pedig biztosan örülnél egy olyan barátnak, mint Eggbert. A cuki oktopuszt egy Elora nevű búvár találta Belzie partjainál. Rögtön feltűnt neki, hogy az állat mennyire kíváncsi rá, ráadásul egy csöppet sem félt a jelenlétében, sőt. Szó szerint tárt karokkal fogadta az embert. Ezután Elora többször is meglátogatta a polipot. Egy idő után már kisebb ajándékokat is vitt neki. Eggbert kapott egy tükröt, és egy befőttesüveget is, amibe boldogan mászott bele. Egyszer pedig közös erővel tettek arrébb egy fadarabot, amit a polipnak egyedül nem sikerült megmozdítani.

Eggbert a fejlábúak osztályába tartozó közönséges polip, aki a meleg tengereket szereti a legjobban. Nyolc karja van, a bőre pedig nagyon gyorsan képes változtatni a színét. Épp ezért a polip az egyike a magukat legjobban álcázó állatoknak. Tökéletesen tudja utánozni a környezete színeit, sőt, az izmait is úgy tudja összehúzni, hogy ha kell, akkor úgy nézzen ki, mint egy szikladarab. A polipoknak három szívük van, és egy tintazacskójuk, amikből azért eresztik ki a tintát, hogy az ellenséget megzavarják.

Elora sokáig videózta kettejük kapcsolatát, ezeket a felvételeket az Instagramon tette közre. Remélhetőleg nem szakadt meg Eggbert három szíve, amikor Elora végül elköltözött Belize-ről. (thedodo.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!