Tisztelet és Szabadság (TISZA) Párt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Tisza Pártot 2021-ben alapította három egri politikus, de egészen 2024-ig szinte senki sem hallott róla. Ekkor csatlakozott hozzá Magyar Péter jogász, Varga Judit korábbi igazságügy-miniszter volt férje.

Magyarnak szüksége volt egy már bejegyzett pártra ahhoz, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson elindulhasson. Fellépésekor ugyanis már késő lett volna új pártot csinálni. A pártnak Magyar Péter csak alelnöke, de lényegében egy személyben képviseli a szervezetet.

Fotó: Magyar Péter / Facebook

A Tisza Párt elsősorban a korrupció elleni programjával, jóléti ígéretekkel, az oktatás javításával és az Európai Unió melletti kiállással lett népszerű. Ennél lényegesebb, hogy mind a kormánypártoktól, mind a régi ellenzéktől távolságot tart, és mindkét oldal leváltását ígéri.

A párt elindult a 2024-es EP-választáson, illetve listát állított a fővárosi közgyűlésbe. Polgármester-jelöltjei azonban – a felkészülési idő rövidségére hivatkozva – nem voltak.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?