Új diákbérlet jön, a kutyák pedig szörfözni is tudnak – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Megszűnik a diákbérlet, helyette 945 forintért vármegyebérletet lehet majd venni március elsejétől – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A bérletmizéria megoldása után Karácsony azt is elmondta, hogy a módosítások 4-5 milliárd forint kiesést jelentenek Budapestnek. Vitézy Dávid közlekedési szakértő ezt 20 milliárdra saccolja, és szerinte a főváros vezetésének fogalma sincs, honnan pótolják majd ezt az összeget. Vitézy valószínűleg elindul az idei önkormányzati választáson a főpolgármesteri  posztért Karácsony ellen, de erről még nincs végleges döntés. (HVG)

Az unióban Magyarország a legkorruptabb második éve a Transparency International szerint. Vagyis itt lopnak a legtöbbet. A legkevésbé korrupt ország Dánia, a második Finnország, és bronzérmes lett Új-Zéland. A 0-tól 100-ig terjedő skálán a 0 jelenti a legkorruptabb országot. Magyarország mindössze 42 pontot szerzett, míg a dobogósok 90, 87 és 85 pontot értek el. (HVG)

Vasárnap földrengés volt Siófok közelében. A földmozgás gyenge, mindössze 2,3-as erősségű volt, gyakorlatilag alig lehetett érezni. Vagyis a közelébe sem ér az újévi japán rengésnek, amely 7,5-ös erősségű volt a Richter-skálán. (Sonline)

A kutya, aki imád szörfözni. Efruz, a négyéves Jack Russel terrier egy éve kezdett szörfözni gazdájával, Mauro Canellával. A férfi egyébként szörfoktató, de azt mondja, hogy a Lima (Peru) közelében lévő San Bartolo tengerpartján nem ők az egyetlen szörföző kutya-gazdi páros. (NBCNews)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!