Új diákbérlet jön, a kutyák pedig szörfözni is tudnak – híradó

Megszűnik a diákbérlet, helyette 945 forintért vármegyebérletet lehet majd venni március elsejétől – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A bérletmizéria megoldása után Karácsony azt is elmondta, hogy a módosítások 4-5 milliárd forint kiesést jelentenek Budapestnek. Vitézy Dávid közlekedési szakértő ezt 20 milliárdra saccolja, és szerinte a főváros vezetésének fogalma sincs, honnan pótolják majd ezt az összeget. Vitézy valószínűleg elindul az idei önkormányzati választáson a főpolgármesteri  posztért Karácsony ellen, de erről még nincs végleges döntés. (HVG)

Az unióban Magyarország a legkorruptabb második éve a Transparency International szerint. Vagyis itt lopnak a legtöbbet. A legkevésbé korrupt ország Dánia, a második Finnország, és bronzérmes lett Új-Zéland. A 0-tól 100-ig terjedő skálán a 0 jelenti a legkorruptabb országot. Magyarország mindössze 42 pontot szerzett, míg a dobogósok 90, 87 és 85 pontot értek el. (HVG)

Vasárnap földrengés volt Siófok közelében. A földmozgás gyenge, mindössze 2,3-as erősségű volt, gyakorlatilag alig lehetett érezni. Vagyis a közelébe sem ér az újévi japán rengésnek, amely 7,5-ös erősségű volt a Richter-skálán. (Sonline)

A kutya, aki imád szörfözni. Efruz, a négyéves Jack Russel terrier egy éve kezdett szörfözni gazdájával, Mauro Canellával. A férfi egyébként szörfoktató, de azt mondja, hogy a Lima (Peru) közelében lévő San Bartolo tengerpartján nem ők az egyetlen szörföző kutya-gazdi páros. (NBCNews)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.